Ny app hjälper nya chefer

Pressmeddelande

Är du på väg att få ett chefsjobb? Appen Ny som chef ger dig tips inför förhandlingen med arbetsgivaren.

Appen Ny som chef är i första hand till för den som är på väg att bli chef, inför förhandlingarna med den blivande arbetsgivaren. Den är också användbar för chefer som tänker byta jobb, och inför förhandlingar om löner och villkor.

Appen innehåller mängder med tips och råd inför förhandlingarna fördelade på 20 olika ämnen. Förutom självklara ämnen som lön, förmåner och villkor, behandlas också mandat, befogenheter och förväntningar. Och om viktiga saker som man inte ska glömma bort - pensioner, försäkringar och avtalsskrivningar.

- Det är lätt att bli så smickrad när man blir erbjuden nytt jobb, att man glömmer bort att reda ut en del viktiga saker i förhandlingen. Den här appen är ett stöd, en checklista inför förhandlingen, säger Dolores Kandelin Mogard, kanslichef Svensk Chefsförening.

- Det är ju viktigt att man inte bara är överens om lönen. Mandat, befogenheter och förväntningar är lätta att glömma bort när man sitter och ska ta ställning till ett anställningsavtal, fortsätter Dolores Kandelin Mogard.

- Appen innehåller översiktlig lönestatistik från chefer i hela landet, som ger lite vägledning inför löneförhandlingen. Lönestatistiken ger lite mer kött på benen när man ska löneförhandla, avslutar Dolores Kandelin Mogard.

Ny som chef ges ut av Svensk Chefsförening, som är Akademikerförbundet SSRs chefsverksamhet. Svensk Chefsförening har arbetat med chefsfrågor i över 20 år. Servicen omfattar bland annat kvalificerad rådgivning och förhandlingshjälp.

Appen är gratis och finns för iPhone, iPad och Android. Den är producerad av Ropson AB och är gratis och öppen för alla, såväl befintliga medlemmar som icke-medlemmar.

Ladda ner appen på www.svenskchefsforening.se/app

Vid frågor kontakta Dolores Kandelin Mogard, kanslichef för Svensk Chefsförening, på telefon 0708-17 44 43 eller maila dolores.kandelin-mogard@svenskchefsforening.se