Akademikern

Enhetschef missbruksenheten

Täby, Stockholm
Heltid
Täby kommun är en av Stockholmregionens snabbast växande kommuner, nära både centrala Stockholm och Arlanda. Inom tio år har Täby vuxit från dagens nästan 70 000 invånare till 90 000 och år 2040 beräknas finnas 20 000 nya arbetstillfällen. Just nu förbättras kollektivtrafiken och vägarna, på sikt kommer Roslagsbanan att förlängas till city via Odenplan. Hög kvalité i välfärden och möjlighet för invånare att välja bland annat skola och omsorg är en del av kommunens signum. Tycker du att det låter spännande att vara en del av utvecklingen?

I så fall kan du vara vår nästa enhetschef. Missbruksenhetens nuvarande enhetschef ska gå i pension och vi söker efter en ledare som med engagemang och nya idéer kan fortsätta utveckla missbruksvården i Täby.

Enheten består av både myndighetsverksamhet och egen regiverksamhet. Myndigheten består av 4 socialsekreterare, en gruppledare, en samordnare och ett behandlingsteam om fem medarbetare. Egen regin är uppdelad i tre mindre områden och leds av en resultatenhetschef, som är direktrapporterande till enhetschefen.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef ansvarar du för personal, arbetsmiljö, budget och kvalitetsuppföljning samt verksamhetsutveckling, av både myndighets- och egen regiverksamheten. Du främjar delaktighet, arbetsglädje, utveckling och ett gott arbetsklimat. Tillsammans med övriga enhetschefer ingår du i individ- och familjeomsorgens ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom och har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom området missbruk. Vidare har du erfarenhet av arbetsledning inom social omsorg samt god kännedom om socialtjänstlagen och förvaltningslagen. Du är trygg och stabil i ditt ledarskap. Du är tydlig i din kommunikation, du delegerar och följer upp. Som ledare strävar du efter goda resultat och goda relationer. Du skapar lagkänsla och tydliggör mål och målsättningar för din medarbetargrupp. Du driver gärna förbättringsarbete - fångar upp eller kommer själv med goda lösningsförslag och ser till att omsätta dem i praktiken.
Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid 39,15 tim/vecka

Tjänsten är en tillsvidareanställning med ett fyraårigt chefsförordnande. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök senast: 2018-02-18 Referensnummer: A742335

Kontakt
Kotte Wennberg
Avdelningschef
08- 555 590 00
kotte.wennberg@taby.se

Facklig företrädare
Malin Jändel, Vision
08 - 555 590 00
malin.jandel@taby.se

Tony Kjällberg, SSR
08 - 555 590 00
tony.kjallberg@taby.se

Ataollah Einanlo, Kommunal
08- 555 590 00
Ataollah.Einanlo@taby.se

Övrigt
Individ- och familjeomsorgen (IFO) ingår som en avdelning inom Social omsorg. Inom avdelningen finns fem enheter; familjeenheten, ekonomi- och mottagningsenheten, enheten för ensamkommande barn, missbruksenheten, utförarenheten och ett HVB-hem. På hela avdelningen är vi ca 170 medarbetare.
I Täby kommun arbetar vi aktivt med att skapa hälsofrämjande arbetsplatser där man kan växa i en bra balans mellan arbete och fritid. Läs mer om våra förmåner https://nya.taby.se/kommun-och-politik/arbeta-i-taby/formaner-for-dig-so...

Urval och Intervjuer sker fortlöpande och rekryteringsprocessen kan komma att avslutas innan ansökningstiden gått ut.

Välkommen med din ansökan!

 

Sista ansökningsdag:

2018-02-18 Sök tjänsten