Att arbeta och leva i ett nytt land

All information du behöver för att arbeta och leva utomlands finns nu samlad på ett ställe. Akademikerförbundet SSR är ett av medlemsförbunden i PTK, som tagit fram den nya sajten - Arbeta utomlands. Här finns inspiration och fakta för dig som vill utvecklas och växa i ett nytt land.

På sajten - Arbeta utomlands, finns fakta om kontrakt, anställningsvillkor och lön. Du kan läsa reportage och berättelser om hur det är att arbeta och leva på olika ställen i världen. Du når också bloggar, nätverk och grupper för svenskar utanför Sverige, som kan vara en hjälp i förberedelserna inför utlandsvistelsen. 

Oavsett om du har lösa tankar eller spikade planer så hittar du det du behöver veta – innan du ska åka, under tiden du är iväg och efter att du kommit hem.

Förhandlings- och samverkansrådet PTK som tagit fram sajten Arbeta utomlands, är en organisation för 26 fackförbund som tillsammans representerar 850 000 privatanställda tjänstemän. Akademikerförbundet SSR är ett av dessa förbund.

Läs mer på sajten  arbetautomlands.se.

Läs även

Facklig rådgivning för medlemmar

Vill du prata med oss ringer du 08-617 44 00.
Vi har öppet vardagar 08:00 – 17:00.

Läs mer

Din ekonomi efter pension

Hur stor din framtida pension blir beror på flera olika faktorer bland annat hur stor din lön är, hur länge du jobbar och vilka bestämmelser det finns om pension på din arbetsplats. Här hittar du mer information om hur pensionssystemet fungerar och vad du ska tänka på.

Läs mer