Akademikern

Myndighetschef inom vård och omsorg

Köpings kommun
Heltid
Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens insatser för äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen har cirka 900 anställda och på biståndsenheten arbetar just nu 13 handläggare. Vi söker en erfaren ledare och juridiskt kunnig person som vill bli vår nya myndighetschef på biståndsenheten. Enheten handlägger ansökningar och anmälningar enligt socialtjänstlagen och lagen om stöd och service, LSS. Som myndighetschef arbetar du med att styra, handleda och samordna. Myndighetschefen är direkt underställd förvaltningschefen.

Arbetsuppgifter
Uppdraget som myndighetschef innebär att leda enheten mot de mål som politiker och förvaltningsledning satt, i enlighet med de lagar och andra bestämmelser som styr myndighetsutövningen. Du samordnar de uppdrag som ges till gruppen från nämnd och förvaltningschef, och samverkar med andra förvaltningar och externa aktörer i det arbetet. 
Du har en viktig roll i att handleda handläggarna i utredningsprocessen och stötta dem i deras bedömningar såväl juridiskt som mentalt. Du bevakar och förankrar nya lagar och riktlinjer i gruppen och förvaltningen, och driver utveckling på enheten med brukaren i fokus och rättssäkerhet som ledstjärna. 
Du tar fram underlag för att förvaltningen ska kunna göra prognoser för verksamheten, rapporterar statistik och redovisar trender för ledningsgruppen och nämnden. Du ansvarar även för budget, personal och arbetsmiljö på enheten.

Kvalifikationer
Du har en socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som vi bedömer relevant för uppdraget. Du har erfarenhet av ledarskap med personalansvar, gärna från en politiskt styrd organisation. Du har djup förståelse för verksamhet styrd av lagar, men är samtidigt förtroendeingivande och inkännande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som med engagemang och nyfikenhet vill driva enheten och förvaltningen framåt! Du är aktiv i ditt ledarskap och har erfarenhet av att handleda och coacha. Du är omvärldsorienterad och håller dig uppdaterad inom verksamhetsområdet, både vad gäller juridik och metodik. Du är bra på att samarbeta och kommunicera, men skyggar inte för att fatta tuffa beslut.
Hos oss får du en arbetsplats med stor möjlighet till personlig utveckling genom att bli en nyckelperson i vår resa mot att möta framtidens behov av vård och omsorg. Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform
Heltid/Tillsvidare

Lön
Månadslön

Postadress
Kristinelundsvägen 4
73185 KÖPING

Ansökan     
Ange referens: VO 25/2017

Kontaktpersoner
Äldreomsorgschef Sassa Carlström, 073-6629816
Fackliga kontaktpersoner
Facklig representant Vision, 0221-25130

 

Sista ansökningsdag:

2017-12-31 Sök tjänsten