Inför din resa till Klövsjö

ett av förbundets hus

I Klövsjö vårdar man den ursprungliga fjällkulturen. Byn ligger i sydvästligaste delen av Jämtland nära gränsen till Härjedalen, vid ett två mil långt sjösystem. Turistanläggningen, cirka 2 km söder om Klövsjö by ligger vackert och bekvämt till för årets olika aktiviteter.

Aktiviteter

Vintertid är det i första hand skidåkning som gäller – Klövsjö är ett av Sveriges mest variationsrika skidområden.

Klövsjö/Storhogna, Vemdalsskalet och Björnrike finns inom en radie av 3,5 mil och liftkortet gäller i alla dessa anläggningar med sammanlagt 31 liftar och 53 pister.

Klövsjö Express är en ny 6-stolslift som tar dig snabbt och bekvämt ända upp till toppen. Hela Stor-slalom-backen (1 300 m lång) har belysning, vilket ger längre skiddagar under den mörka årstiden. Klövsjö har också en Fun Park för både snowbord- och skid-åkare. Skidskola finns för vuxna och barn.

Tur- och längdskidåkare erbjuds miltals rösade leder och pistmaskinpreparerade längdspår. I anslutning till Akademikerförbundet SSRs lägenheter finns bland annat ett tre kilometer långt elljusspår.

Fiske är också ett omtyckt nöje. I den närliggande Svartåstjärnen finns inplanterad röding, öring och regnbåge. Där fiskar man året om.

En 18+9 håls golfbana finns 4 km från husen. Golfskola ordnas av Klövsjö Vemdalens Golfklubb.

Att vandra i fjällen, paddla kanot, ta ett dopp i en av de vackra fjällsjöarna, plocka bär och svamp eller spela krocket och boule är också omtyckt.

Affärer

I Klövsjös skidområde finns en sport-shop där du kan hyra skidutrustning. I Klövsjö by finns bland annat ICA-butik, postkontor och bensinstation. ICA-butiken är ombud för Systembolaget, Svenska Spel och ATG. Turistbyrån är ombud för Apoteket.

Restaurang

Hotell Klövsjöfjäll serverar frukost, lunch och à la carte. De har fullständiga rättigheter. På hotellet finns också en sportbar med mat, sportsändningar och after ski.

Fjällområdet Klövsjö/Vemdalen har flera restauranger och serveringsställen. Den som nöjer sig med våffla med mylta (hjortronsylt) och varm choklad med vispgrädde kan få det i någon av de serveringsstugor som ligger vid turlederna på fjället eller skidbackarna.

Webbplatser

Mer information om Klövsjö finns på www.klovsjoby.se. Hotell Klövsjöfjäll finns på www.klovsjofjall.se och på www.skistar.com/vemdalen finns information om skidåkning. Golf-klubben finns på www.kvgk.se

Lägenheterna

 • Alla lägenheter har allrum med köksavdelning och soffgrupp, stereo, kabel-tv, spis med ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, hårfön, toalett, dusch och bastu.
 • Barnstol och barnsäng går att hyra. Kontakta receptionen på hotell Klövsjöfjäll, 0682-41 31 00.
 • Lakan och handdukar måste du ta med själv.
 • Varje lägenhet har egen parkeringsplats vid husen. Fler platser finns i närheten.
 • Husdjur är välkomna.

Lägenheterna i hus 1 är 55 m2 i två plan och har utrustning för sex personer. De har två sovrum, ett med våningssäng och ett med två enkelsängar. Det finns en utfällbar våningssäng i allrummet.

Lägenheterna i hus 2 är 70 m2 i ett plan och har utrustning för sju personer. De har braskamin (ved ingår ej) och glaspartierna erbjuder en fantastisk utsikt över landskapet. Ett sovrum har dubbelsäng, ett sovrum har två våningssängar varav en av de nedre är en dubbelsäng.

De två övre lägenheterna (B och C) i hus 3 är 130 m2 vardera i två plan, med utrustning för åtta personer. Allrum med balkong och braskamin, på loftvåning kan man njuta av utsikt från bastu och relaxdel. Ett sovrum har dubbelsäng, två sovrum har våningssäng varav den nedre är en dubbelsäng.

De två lägenheterna i suterräng i hus 3 (A och D) är 70 m2 vardera, i ett plan. De har utrustning för sex personer. Ett sovrum har dubbelsäng och ett har en enkelsäng och en våningssäng varav den nedre är dubbelsäng. Från de stora glaspartierna kommer man ut till altan som har fantastisk utsikt över landskapet.

Adress

Hus 1 ligger på Blästervägen 3, Klövsjö.

Hus 2 ligger på Missionsvägen 6, Klövsjö.

Hus 3 ligger på på Källvägen 5, Klövsjö.

Ankomst

 • Lägenheten disponeras från lördag klockan 15.00.
 • Du hämtar nycklarna i receptionen på Hotell Klövsjöfjäll. När den inte är bemannad hittar du din nyckel i den svarta brevlådan på kortsidan utanför.

Avresa

 • Lägenheten disponeras till klockan 11.00 avresedagen.
 • Städning ingår inte i hyran, så städa ordentligt före avfärd.
 • Du kan beställa städning mot kostnad i receptionen.

Bokningsbestämmelser och regler

 • Av fakturan framgår när bokningsavgift och resterande belopp ska betalas.
 • Avbeställning eller ombokning ska göras till fritidshus@akademssr.se eller per post. Avbeställningen eller ombokningen gäller först när du fått skriftlig bekräftelse från förbundet.
 • Om avbeställning sker tidigare än en månad före tillträdesdagen återbetalas hyresbeloppet minus bokningsavgiften 1 500 kr. Sker avbeställning senare än en månad före tillträdesdagen debiteras hela hyresbeloppet.
 • Vid ombokning utgår ny boknings-avgift.
 • Om du avbokar på grund av sjukdom mindre än en månad före men senast dagen före tillträdesdagen måste du ha läkarintyg med uppgift om förhindrad avresa för att du ska få tillbaka hyresbeloppet.
 • Bokningsavgiften återbetalas ej.
 • Det är inte tillåtet att överlåta eller hyra ut lägenhet till någon annan utan förbundets uttryckliga tillstånd.
 • Lägenheterna, deras utrustning och vatten- och avloppsförsörjning är anpassade efter det antal sängplatser som finns i respektive lägenhet. Därför är det inte tillåtet att bo fler i lägenheten än det finns sängplatser för. Om så sker debiteras en avgift i efterhand.
 • Det finns också vissa regler att följa på plats. Till stor del rör det sig om självklarheter, som att vara aktsam om inredningen, att inte röka inomhus och att visa hänsyn gentemot grannarna.
 • Läs informationsmappen som finns i lägenheten.
 • Ibland måste gemensamma utrymmen och anläggningar underhållas, dessa kan vara avstängda i perioder och ibland sker störande arbeten i närområdet. Förbundet kan inte ta något ansvar för de olägenheter det kan innebära.

Trevlig vistelse i Klövsjö!

Frågor?

Maila fritidshus@akademssr.se eller ring +46 8 617 44 02.