Häng med på #Hurvetdudet?

Kommer du ihåg March for Science förra året? Över en miljon människor i 600 städer runt om i världen manifesterade mot faktaresistens och Fake News. I Sverige var vi ute på fem orter med manifestationer och många slöt upp.

Nu går vi vidare. I år enar vi oss under kampanjen #Hurvetdudet? i att vilja öka kunskapen om vad vetenskap är och hur den kan användas för att bygga ett bättre samhälle. Det är extra viktigt ett valår som detta. Akademikerförbundet SSR deltar tillsammans med ett 70-tal olika organisationer som lärosäten, föreningar, muséer, fackförbund, myndigheter och många andra. 

Lördagen 14 april startar kampanjen och håller sedan på till veckan före de allmänna valen 9 september. Såväl Järvaveckan i början av juni i Stockholm och Almedalsveckan på Gotland i början av juli kommer att innehålla aktiviteter från #Hurvetdudet?

Arrangemang kommer att ske lördagen den 14 april på flera orter i landet. På hemsidan https://hurvetdudet.nu/ kan du se vad som händer i din närhet. Det tillkommer nya arrangemang hela tiden, men just nu finns planerade arrangemang på följande orter:

Stockholm 14 april 14-15:30 Norrmalmstorg: https://www.marchforscience.se/stockholm-2018/

Lund 14 april 13-15 MAX IV: https://hurvetdudet.nu/kalendarium/lund-manifestation-for-vetenskap-i-lund-2018/

Luleå 14 april 12-12:30 Gula paviljongen, Storgatan: https://www.marchforscience.se/lule/

Arrangemang planeras också i Göteborg och Uppsala.

Förbundet har för avsikt att medverka med banderoll på så många orter som möjligt. Det går också att höra av sig till oss om man vill ha material eller till kampanjen där man kan beställa kort, badges, t-shirts och mycket annat. https://hurvetdudet.nu/material/

Över 175 arrangemang har redan bokats runt om i världen. Och fler kommer för varje dag. Häng med du också!