Akademiker mot faktaresistens

Förbundet har ställt sig bakom March for Science – forskarvärldens upprop mot faktaresistens. Orsaken är, som ni alla vet, den tilltagande faktaresistens som växer till i världen och som blir grogrund både för protektionism och främlingsfientlighet.

Förbundet kommer att medverka på ett flertal olika sätt inför dagen och även under dagen för ”March for Science” 22 april. Manifestationerna sker i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Umeå och Luleå. Gå gärna in redan nu och anmäl er om ni har möjlighet att delta. Det underlättar för arrangörerna.

Vill du ha en egen affisch? Skriv ut den här till höger i A3 och klistra upp på en skylt.

 

Marschen i Stockholm

Förbundsordförande Heike Erkers och flera andra från förbundet har för avsikt att delta i marschen i Stockholm. Vi kommer att ha vepor och skyltar med budskapet ”Akademiker mot faktaresistens”. Samling och avmarsch klockan 12.00 från Mariatorget till Medborgarplatsen. Manifestationen avslutas med tal av företrädare för vetenskapen och andra samhällssektorer, liksom artister och opinionsbildare på scen klockan 13.30–15.00. Bland annat medverkar forskningsminister Helene Hellmark Knutsson. Kontaktperson för förbundet är Josefine Johansson, som nås på josefine.johansson@akademssr.se, 0708-274422. Vi möts klockan 11.45 utanför Konditori Chic i hörnet Swedenborgsgatan/S:t Paulsgatan.

Marschen i Göteborg

Samling vid Gustav Adolfs Torg 12.00-12.30, 12.30 Marschen avgår mot Götaplatsen., 13.00-ca 14.00 Tal och hyllningar!  Kontaktperson för förbundet är Lisbeth Carlsson Fjällborg lisbeth.carlsson@socialresurs.goteborg.se 031-3679810 Vi möts klockan 11.45 på Gustav Adolfs torg, torgets nordöstra hörn vid Östra Hamngatan utanför Rådhuset.

Marschen i Uppsala

Den 22 April går vi från Stora Torget klockan 11.00. Först går vi till Gustavianum och sedan vidare till Ångströmslaboratoriet. Vid Gustavianum pågår ett evenemang och på Ångströmslaboratoriet blir det Öppet hus denna dag. Kontaktperson för förbundet är Yvonne Flambe, som nås på Yvonne.Flambe@uppsala.se, 072-582 02 17. Vi möts klockan 10.45, Stora Torget, i sydöstra hörnet vid Akademibokhandeln, dvs nära Kungsängsgatan

Marschen i Umeå

Samling vid Umevatoriet  12.00-12.30. Marschen avgår mot Renmarkstorget 13.00-ca 14.00 Tal, musik och vetenskaps-pepp! Vi har ingen kontaktperson eller banderoll i Umeå så medlemmar som avser att delta går ju så klart var de vill i tåget.

Marschen i Luleå

Vi har nyligen fått reda på att det även ska vara en marsch i Luleå. Den utgår ifrån Gula paviljongen på Storgatan, 11:00.  Monica Olausson är kontaktperson och nås på regionombud.norrbotten@akademssr.se och telefon 0920-21 40 10. Till Luleå lyckas vi inte få upp banderoller men leta efter skyltar där det står vår logga och ”Akademiker mot faktaresistens” eller ”Samhällsvetare mot faktaresistens”.

Mer information

På den här sidan kommer vi löpande att lägga in vilka aktiviteter vi gör. Läs mer på hemsidan för March for Science. Här hittar du också ett informationspaket för nedladdning och en lista på andra partners som stödjer marschen

Dela gärna information och kommentarer kring marschen, eller följ andras bevakning, under hashtaggarna #marchforscience #sciencemarchsthlm.

Debattartikel

Studentrådet har även skrivit en debattartikel som du kan läsa här.