Akademikerförbundet SSR antar utmaningen!

Hela Sverige fikar, fikar du på din arbetsplats? Fikapaus är både nyttigt och roligt. När fikat är producerat under schyssta villkor, kollektivavtal och hållbart så blir det ännu bättre.

Missa inte årets stora fikadag! Den 15 oktober är det dags för Fairtrade Challenge, en kampanj som utmanar hela Sverige att sätta fokus på varför Fairtrade behövs och vilken skillnad det gör. För sjunde året i rad försöker vi få så många som möjligt att fika Fairtrade-märkt under en och samma dag. Och Akademiekrförbundet SSR är förstås med.

Det är enkelt att vara med! Allt du behöver göra är att fika med minst en Fairtrade-märkt produkt någon gång den 15 oktober. Delta i någon av alla fikapauser som anordnas runtom i landet eller ordna en egen fika med arbetskamraterna på jobbet.

Tacka ja till evenemanget och glöm inte att också registrera din fika påwww.fairtradechallenge.se så att den räknas med. Där kan du även läsa mer om kampanjen, få inspiration och tips samt hämta material att använda under din fikapaus.

Var med och sprid inbjudan till alla dina Facebook-vänner, för ju fler vi är som fikar Fairtrade-märkt den 15 oktober, desto större skillnad gör vi för de odlare och anställda som producerar våra varor.

Glöm inte att också sprida kampanjen i sociala medier under#fairtradechallenge och #akademssr.

Om du har frågor eller vill veta mer om Fairtrade Challenge, besökwww.fairtradechallenge.se eller maila fika@fairtrade.se.