Återkoppling efter förra helgens styrelsemöte

Studentrådet har haft sitt sista möte innan årsmötet. Nu blickar vi framåt mot kampanjvecka, styrelseval och utveckling inom utbildningspolitiken.

Förra helgen hade vi i studentrådet vårt sista styrelsemöte innan årsmötet. Därför blev det dags att börja se tillbaka på året, när vi bland annat började skriva vår verksamhetsberättelse. Det har hänt en hel del! Dels Saco studentråds kongress i november, men också vårt eget Fairtrade-fika tillsammans med studentinformatörerna och självklart – denna nystartade blogg!

Vi började också med att ta fram en verksamhetsplan för studentrådets fortsatta arbete. Det blev en hektisk helg, då vi på lördagen också var med på Saco studentråds medlemsråd. Temat var världsledande pedagogik. Det blev mycket givande och spännande diskussioner om hur studenter och lärare kan förhålla sig till utbildning. Bland annat lärde vi oss att inlärningsgraden enbart är fem procent av den information som lärs ut vid en föreläsning. Detta behöver ju förändras!

Sommarjobb och sommarkurser

På tal om behov av förändring passade vi också på att diskutera bristen på relevanta extra- och sommarjobb för studenter. Detta lade vi i Akademikerförbundet SSR:s studentråd fram som en motion till kongressen, och tycker att det är kul att det tas vidare. Studenter bör ha tillgång till både relevanta jobb, men också till sommarkurser. I Lunds studenttidning Lundagård skrev vi, tillsammans med ett gäng andra studentråd, en artikel om detta

Även om det var det sista styrelsemötet innan årsmötet, är vårt arbete långt ifrån färdigt. Många artiklar, kampanjer och viktiga dagar ligger framför oss i vår. Håll utkik på vår Facebook-sida där vi så småningom kommer lägga ut våra planer. Under tiden taggar vi till studentrådets kampanjvecka mellan den 29 februari och 4 mars! Vi vill sprida information om vad vi gör, och varför alla borde söka in till styrelsen i april. Är du intresserad av utbildningspolitik och vill veta mer? Hör av dig till vår mejladress studentradet@akademssr.se!