Att tiga är inte guld när det kommer till lön

Lönen är en tydlig signal för hur arbetsgivaren värderar ditt arbete. Många gånger har du kanske ändå svårt att få ihop chefens bedömning av dina prestationer när du ser utfallet i din plånbok. Lär dig ställa krav och lyfta fram din kompetens och ditt arbete.

Malmö visade upp sin allra vackraste sida när jag i torsdags i förra veckan träffade medlemmar som arbetar i privat sektor.  Solen lyste från en klarblåhimmel och värmen hade fått uteserveringarna att fyllas av människor, utsvultna på värme och sol.

Under cirka en och en halv timmes långt frukostseminarium förde vi mycket intressanta diskussioner om lönepolitik, psykologiska perspektiv på lön och vikten av att förbereda sig inför sitt lönesättande samtal. Att i en samling bestående av övervägande kvinnor, påstå att kvinnor enligt psykologisk forskning, generellt upplever en högre grad av både lönerättvisa och lönetillfredställelse, kan upplevas provocerande, men också ge upphov till en rad tankeväckande reflektioner. Hur kan det vara på det viset, är det ens möjligt?

Ja, lön är verkligen ett laddat ämne på många sätt och det är viktigt att bli medveten om att jag som enskild individ faktiskt kan göra skillnad och vara med och påverka min lön och löneutveckling. Bara genom att diskutera lön, på våra arbetsplatsträffar, under fikarasten, på medlemsmöten, kan vi faktiskt få saker att hända.  Min förhoppning är, att när deltagarna efter frukostseminariet klev ut i Malmös vårvärme kanske kände, åtminstone ett uns av detta.

Tycker du att det här med lön låter spännande? Är du anställd och arbetar i privat sektor? I så fall tycker jag du ska anmäla dig till vårt Frukostseminarium " Rätt jobb Rätt lön" i Göteborg den 20 maj.

Välkommen att anmäla dig här.