Avtalslös är lika med naken

Vi står inför en tid med många sommarjobbare och många nyutexaminerade. Gå inte i samma fällor som andra gjort före dig. Se till att få anställningsavtalet i din hand innan du börjar.

Tog mig en titt i kalendern nyss. Två saker blev tydliga: Det är inte långt kvar till midsommar, och jag har många bokade pass i vår arbetsrättsliga jour SSR Direkt innan dess. Det senare fick mig att tänka på vanliga frågor inför sommaren. Det brukar röra första jobbet för alla nyutexaminerade; Om sommarjobb, men också om lön och anställningsavtal.

Jag har ett par aktuella ärenden i färskt minne som just handlar om anställningsavtal. Nästan alla pratar om lön, tjänstgöringsgrad och villkor som till exempel semester i ett anställningsförfarande, medan alltför många glömmer att få ner allt på pränt i ett anställningsavtal. Muntliga avtal i all ära, men HUR ska du kunna bevisa det i efterhand? Och få ombudsmän kan faktiskt trolla med knäna, tro mig...

Glöm bytesrätten!

Många verkar känna sig trygga och säkra,och kommentarer som "det är ju mig de vill ha", "vi har ju snackat igenom detta" eller "jag trodde att vi var överens" kommer upp i samtal i jouren med mig eller med mina kollegor. Hur kan du vara så säker på att arbetsgivaren uppfattat det på samma sätt?

Vad många inte tänker på är att muntliga överenskommelser i diskussionerna som förs under rekryteringsprocessen blir svåra att bevisa utan det skrivna avtalet. Samtidigt missar många det faktum att gå till det nya jobbet och att börja jobba är samma sak som att acceptera anställningsvillkoren in blanco. Det är lite som att gå till en klädbutik, kolla på skjortor och prata med en expedit om färgskala och storlekar. Och samtidigt be expediten plocka fram en skjorta i mängden, lägga den i en påse och betala – utan att kolla om det ens var en skjorta som stoppades i påsen, vilken storlek den har och vad den faktiskt kostar. Och väl hemma igen upptäcka att du saknar kvittot. Glöm bytesrätten där!

Vad kom ni överens om?

Nej, du behöver inte vara arbetsrättsjurist för att ingå ett anställningsavtal. Du behöver ha reglerat frågor om lönen, arbetsuppgifterna, startdatum, anställningsform, placering/ort och även huruvida du omfattas av ett kollektivavtal (förmåner som rör semester, tjänstepension, föräldrapenningstillägg, försäkringar etc.). Det är sex saker på listan tänker du, men du har redan missat det viktigaste – en skriftlig överenskommelse för ovanstående = anställningsavtalet!

Även om de sex första punkterna varit uppe på tapeten i samtal med nya arbetsgivaren vittnar medlemmar om händelser där de jobbat en månad utan anställningsavtal och sen får första löneutbetalningen, och att den inte alls stämmer. Vad hade parterna kommit överens om och hur ska det bevisas när anställningsavtal saknas?

Tyvärr har ju medlemmen i det tysta accepterat lönen och villkoren genom att gå till jobbet och börjat jobba. Eller än värre, det kan röra sig om två månaders heltidsjobb. Och när lönen inte heller trillat in på kontot månad två ställer du frågan om lön till din chef och får svaret "Lön? Här jobbar vi alla ideellt!". Det senare har faktiskt hänt nyligen, och ärendet ligger hos en tingsrätt i väntan på dom. Var hen att betrakta som anställd eller inte?

Obetalda soldagar?

Så här inför sommaren satsar många på sommarjobb för att få in en fot på arbetsmarknaden, få relevant erfarenhet och tjäna en extra slant. Gott så, men har du fått ett anställningsavtal? Har du tittat noga? Du med en sk. timanställning, eller en sk. anställning vid behov/behovsanställning – har du koll på schemat/ramarna och lönen? Den som sitter med den typen av anställningar kallas in de tider/timmar/perioder som arbetsgivaren behöver fylla, men i normalfallet ges ingen ersättning för tid som du sitter hemma utan uppdrag/jobb. Det kan alltså bli lite för många obetalda soldagar i sommar för den som inte ser upp!

Första jobbet till sommaren? Det finns en del fallgropar, absolut. Men möjligheterna överglänser dem alla. Med tungan i rätt mun, ombudsmannens sju punkter tatuerade i handflatan och en stor sol på himlen ska du se att det går vägen! Och om inte, så hörs vi på jouren i sommar…