Bli dörröppnare!

Ett öppet Sverige är avgörande för ett framgångsrikt Sverige. Därför har vi som fackförbund engagerat oss i att ge akademiker som kommer hit en chans att snabbt komma in i jobb de är utbildade för.

Akademikerförbundet SSR organiserar samhällsvetare som alla har studerat minst tre år inom högre utbildning. Vad vi kan se är att det är just samhällsvetare som, bland akademikerna som kommer till vårt land, i minst utsträckning får jobb som motsvarar deras utbildning. Det vill vi ändra på bland annat genom vårt samarbete med Yrkesdörren.

Våra medlemmar jobbar i många yrken där det är ett stort behov av nya kollegor som inte går att hitta bland utbildade i Sverige. Det är samhällsvetare, ekonomer, socionomer, beteendevetare och personalvetare. Initiativ som Yrkesdörren i samarbete med fackförbund och arbetsgivarorganisationer kan förbättra matchningen på arbetsmarknaden till glädje för såväl utarbetade medlemmar, arbetsgivare som söker kompetens och utlandsutbildade akademiker som längtar efter att få visa vad de kan.

Du som medlem i förbundet kan alltså få chansen att bli dörröppnare vilket betyder att du får träffa en ny person och genom dina kontakter lotsa hen vidare, närmare arbetsmarknaden. Var du än bor i landet ska du som medlem kunna bli Dörröppnare. Det handlar bara om ett möte och förhoppningsvis några vägar vidare. Inget mer!

Gå in och registrera dig på Yrkesdörren så att du kan matchas mot en utlandsutbildad i samma yrke och samma stad.

Fyra enkla steg:

  1. Gå med
  2. Matchas
  3. Träffas
  4. Öppna nya dörrar