Bli dörröppnare för en utlandsutbildad

Vill du bli en dörröppnare och använda dina kontakter för att hjälpa en utlandsutbildad akademiker? Då ska du höra av dig till Yrkesdörren!

Förbundet har startat samarbete med Yrkesdörren. Yrkesdörren jobbar med att skapa möten mellan etablerade och nya svenskar för att korta vägen till rätt jobb.  Du som medlem i förbundet kan bli dörröppnare vilket betyder att du får träffa en utlandsutbildad och genom dina kontakter lotsa hen vidare på arbetsmarknaden.

Idén med Yrkesdörren är att det ska vara lätt att göra en insats för dig som yrkesverksam i Sverige. En viktig anledning till att utlandsutbildade har svårt att få jobb i nivå med sin utbildning är att de saknar kontakter i arbetslivet. Där kan du göra en stor insats!

Så gör du!

• Gå in på Yrkesdörrens hemsida och registrera dig. Det tar cirka tre minuter.
• Yrkesdörren matchar dig med en deltagare med likartat yrke och/eller branschvana och som talar något av de språk som du talar.
• Deltagaren kontaktar dig och ni stämmer möte. Det räcker att ni ses en timme.
• Om du kan förmedlar du vidare deltagaren till två relevanta kontakter i ditt nätverk och blir därmed ”Dörröppnare”.

Vill du ha en helkväll?

Om ni hinner matchas före turnékvällen kan du som dörröppnare bjuda med den person du blir matchad med till turnékvällen med Özz Nûjen. Kvällen innehåller middag, tal och stand up. Dessutom bjuder vi alla Yrkesdörren-par på fika före föreställningen, så kom gärna tillsammans redan klockan 16:00 så att ni hinner prata ordentligt.

Tid och plats med Özz Nûjen:

•    Stockholm 8 november
•    Norrköping 16 november
•    Gävle 20 november

Klicka på respektive stad för att anmäla er. Men börja med att gå in och registrera dig på Yrkesdörren så att du kan matchas så snabbt som möjligt.