Bli dörröppnare - och ha roligt med Özz samtidigt

Vill du bli Dörröppnare - och ha roligt med Özz samtidigt? Läs då vidare.

Förbundet har under flera år arbetat med Öppet Sverige. Vi har tecknat snabbspår, hittat frivilligarbetare under 2015, infört etablerings- och introduktionsmedlemskap, bjudit nyanlända socionomer på Socionomdagarna och mycket mer. Vi har också haft en ordförandeturné – Öppet Sverige där Özz Nûjen och ordförande Heike Erkers har roat och kanske ibland oroat. Vi sopade också banan med de två i Almedalen i somras. Vi är det tydligaste fackförbundet för en human asylpolitik och snabbare vägar in i rätt jobb för utlandsutbildade akademiker. Nu går vi vidare…

… och då kommer frågan till dig

Under höstens Öppet Sverige-turné kommer vi att samarbeta med Yrkesdörren, som jobbar med att skapa möten mellan människor för att hjälpa till att förmedla kontakt mellan etablerade och nya svenskar för att korta vägen till rätt jobb. Du kan alltså få chansen att bli dörröppnare vilket betyder att du får träffa en ny person och genom dina kontakter lotsa hen vidare, närmare arbetsmarknaden.

Så gör du!

  • Gå in på Yrkesdörren, en hemsida gjord just för Akademikerförbundet SSR:s medlemmar, och registrerar dig. Det tar cirka tre minuter.
  • Yrkesdörren matchar dig sedan med en deltagare med likartat yrke d utbildning och/eller branschvana som den du har och som talar något av de språk som du talar i dina trakter.
  • Deltagaren kontaktar dig och ni stämmer möte, det räcker att ni ses en timme.
  • Om du kan förmedlar du sedan vidare deltagaren till två relevanta kontakter i ditt nätverk och  vidare för deltagaren och du har därmed gjort ditt somblir därmed ”Dörröppnare”.

Idén med Yrkesdörren är att det ska vara relativt lätt att göra en insats för dig som yrkesverksam i Sverige. En viktig anledning till att utlandsutbildade har svårt att få jobb i nivå med sin utbildning är att de saknar kontakter i arbetslivet. Däret är det som kan Yrkesdörren och du som eventuell Dörröppnare kan kompensera för.du göra en stor insats!

Vill du ha en helkväll? 

Om ni hinner matchas före turnékvällen kan du som dörröppnare bjuda med den person du blir matchad med till turnékvällen med Özz Nûjen. Kvällen innehåller middag, tal och stand up. Dessutom bjuder vi alla Yrkesdörren-par på fika före föreställningen, så kom gärna tillsammans redan klockan 16:00 så att ni hinner prata ordentligt. Anmäl er om ni kommer på fika och föreställning till Sanna Rundqvist sanna.rundqvist@akademssr.se eller tel 08-617 44 20.

Tid och plats

Torsdagen den 16 november kl. 16:00 - 20:00.

Louis de Geer Konsert och kongress, Dalsgatan 15 i Norrköping

Oavsett om du har möjlighet att komma på turnékvällen eller inte hoppas vi att du anmäler ditt intresse för att bli dörröppnare på Yrkesdörren

Har du redan anmält dig till turnékvällen med Heike och Özz men önskar komma även på detta? Informera då Sanna vid anmälan. 

Lycka till och välkommen! 

Ursula Berge, Samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR

Amelie Silfverstolpe, Verksamhetsledare på Yrkesdörren