Chefers arbetsmiljöansvar – vad lär vi av Krokom?

Svensk Chefsförening och Akademikerförbundet SSR i Göteborg Stad bjuder in chefsmedlemmar till chefsmöte och seminarium om chefers arbetsmiljöansvar, fallet i Krokom och hur rättsprocessen sett ut. Samtidigt presenteras förslag på en övergripande handlingsplan för chefers arbetsmiljö i Göteborg stad.

Ullika Dalén, chefsjurist föreläser om chefers arbetsmiljöansvar och Krokom. Lars-Erik Ekbäck, avtalssekreterare presenterar en handlingsplan för chefers arbetsmiljö i Göteborg stad.

Arbetsmiljölagstiftningen syftar till att förhindra allvarliga skador. Arbetsgivaren behöver ha ett systematiskt arbetsmiljöarbete och väl fungerande rutiner där chefer har kunskap och tydligt ansvar för att arbeta aktivt med dessa frågor. 

I fallet med en medarbetare inom socialtjänsten i Krokom som tog sitt liv har cheferna först fällts för vållande av annans död i tingsrätten, därefter friats i hovrätten. Ullika Dalén går igenom fallet och domarna. Vad kan vi lära av Krokom? Vad behöver du tänka på som chef? Hur ser era rutiner ut och vad har du för kunskaper, resurser och befogenheter?

Tid och plats

Tid: 14 april  2016 klockan 13:00–16:00
Plats: Scandic Opalen. Engelbrektsgatan 73, Göteborg

Anmälan

Anmäl dig senast den 31 mars via webbformuläret. Har du en chefskollega som inte är medlem i Svensk Chefsförening? Hon eller han är också välkommen. Välj då "lägg till gäst" i anmälningsformuläret. Svensk Chefsförening bjuder på lunchbuffé inklusive dryck som serveras från klockan 11.30. Möte och seminarium startar klockan 13.00.

Varmt välkommen!
Svensk Chefsförening