Dags för årets hittills viktigaste påverkanstillfälle!

Studentrådet är redo för årets hittills viktigaste påverkanstillfälle – SACO studentråds kongress. Kongressen ger styrelsen en möjlighet att påverka SACO:s studentråds fortsatta verksamhet med våra frågor och åsikter.

Den 26-27 november reser nu studentrådets styrelse till Bosön i Stockholm för SACO studentråds kongress. Kongressen ger styrelsen en möjlighet att påverka SACO:s studentråds fortsatta verksamhet med våra frågor och åsikter. Tillsammans med de övriga 18 studentförbunden kommer under helgen diskussioner ske på påverkanstorget där studentrådet kommer presentera sina motioner, bemöta kommentarer och ge sin röst hörd på de andra presenterade motionerna. I Plenum, kongressens forum för beslutsfattande kommer sen motionerna behandlas genom omröstning.

Under förra styrelsemötet hölls en kortare kongressutbildning för styrelsen för att fräscha upp minnet hos de som tidigare deltagit i kongress och förbereda de som inte tidigare deltagit. Efter en lärorik helg är vi nu alla redo att ta våra motioner och åsikter till SACO-kongress.

Vi är stolta att under kongressen kunna motionera för en skolpolitik som tar steget mot ett globalt ansvar. Där även skolan spelar en roll för integration. Spännande är att endast Akademikerförbundet SSR lyfter dessa frågor, så vi kan nog vänta oss debatter på åsiktstorget. Att driva studentpolitiska frågor är också att ta ett samhällspolitiskt ansvar. Därför är det viktigt att vi med stöd av våra medlemmar kan driva dessa frågor under SACO-kongress.

Vi är även särskilt glada att se Henrietta Flodell, studentrådets styrelses tidigare ordförande, nominerad till ledamot i SACOs styrelse. Vi tycker självklart att Henrietta förtjänar en plats i styrelsen.

Följ oss på vår Facebook sida och Twitter för uppdateringar under kongresshelgen.