Dags för Socionomgalan 2016!

Tack för alla fina insatser under året.

Tonerna från guldharpa möter gästerna i entrén till Socionomgalan 2016. Opera och violinkonsert underhåller vid kvällens stipendieutdelning.

Under årets Socionomgala den 6 december prisas författare, fotografer och illustratörer för Årets artikel, Årets forskningsartikel, Årets C-uppsats, Årets reportage och Årets omslag. Cirka 70 personer som medverkat i tidningen under året hälsas välkomna.

Socionomgalan, som arrangeras av Tidskriften Socionomen, är ett återkommande event som startade i samband med tidskriftens 30-årsjubileum 2007. Hedersgäst var då Maj-Britt Inghe som bidrog till många intressanta diskussioner kring välfärdsutvecklingen. Hon skrev tillsammans med Gunnar Inghe klassikern Den ofärdiga välfärden 1967.

Den ofärdiga välfärden är ett faktum än i dag och socionomernas insatser är viktigare än någonsin. Meningen med vår gala och stipendieutdelning är att uppmärksamma och uppmuntra socionomer, forskare och studenter till fortsatt engagemang kring välfärdsfrågor och dem som verkligen behöver vår hjälp.