Dela ditt arbete med kollegor från hela världen

Så här i tider när man kommer tillbaka från semester är det lätt att börja fundera på nästa semester och vad den kan innehålla. Om du vill jobba lite i juli nästa år eller kombinera semester med arbete så är mitt tips: åk till Dublin!

Nästa sommar hålls världskonferensen i socialt arbete Social Work, Education and Social Development 2018 i den irländska huvudstaden från den fjärde till sjunde juli. Människor från hela världen kommer att diskutera socialt arbete och social utveckling under temat Environmental and Community Sustainability. De 15 rubrikerna som workshops, posters och presentationer kommer att handla om innehåller allt från barns rättigheter och socialt arbete i konflikt och katastrofområden till vikten av mänskliga relationer och etiska aspekter av införandet av välfärdsteknik. Konferensarrangörerna jobbar för att integrera hela ön i genomförandet och hoppas kunna erbjuda studiebesök även i Nordirland. Konferensen hålls i 200-åriga lokaler strax utanför Dublin med gångavstånd till havet. Det finns alltså fantastiska förutsättningar till att få både få ett minne för livet och inspiration till att utveckla ditt arbete.

Det är de tre världsfederationerna för socialarbetare (IFSW), socialhögskolor (IASSW) och social välfärd (ICSW) som är medarrangörer och världskonferenserna brukar locka tusentals deltagare från hela världen. Tyvärr är de flesta som presenterar sitt arbete på internationella konferenser forskare. Det finns därför ett stort behov av förslag på presentationer från alla som arbetar i praktiskt socialt arbete.

Ta chansen att vara en del av den här spännande konferensen genom att berätta om det arbete ni gör på din arbetsplats! Sista dag för att skicka in abstracts är inte förrän den 1 november så det finns tid att fundera över vad du skulle vilja dela med dig av till kollegor från hela världen. Du kan välja mellan olika typer av muntliga presentationer eller poster presentation. Abstractet registreras på konferensen hemsida och ska på mellan 50 och 300 ord beskriva det du vill berätta om. Du måste också välja under vilken av de 15 rubrikerna ditt arbete ska presenteras.

Förra året på världskonferensen i Seoul deltog flera medlemmar från Akademikerförbundet SSR. För att få mer inspiration kan du läsa om Mahmoud, Emma och Annika som berättade om sitt arbete där. Du kan också läsa om mina intryck av konferensen här.