Det yttersta ansvaret: Socialtjänstens kris och utmaningar

Är socialtjänstlagen otidsenlig och bristfällig, eller ligger problemet i tillämpningen? Välkommen till en diskussionskväll med journalister och specialister.

Just nu förbereder regeringen en översyn av socialtjänstlagen. När socialtjänstlagen infördes 1982 var målet att täppa till de sista hålen i välfärdsbygget. Socialtjänsten skulle ta ”det yttersta ansvaret”, främja trygghet och ”jämlikhet i levnadsvillkor”. Många trodde att fattigdomen skulle försvinna och de sociala problemen minska. Men hur blev det egentligen?

Mot bakgrund av detta lanseras nu elva nyskrivna reportage och essäer där en rad författare, journalister och forskare skildrar socialtjänstlagen, det sociala arbetet och samhällsproblemen. 

Är socialtjänstlagen otidsenlig och bristfällig, eller ligger problemet i tillämpningen? Välkommen till en diskussionskväll med Sussanna Alakoski, Kristina Mattsson och Kent Werne, ledd av Camilla Sköld, förbundets socialpolitiska chef.

Tid och plats

Tid: Onsdag 16 mars 2016, kl 17.30-19.00. Fika serveras från kl 17.00.
Plats: Klara konferens, Vattugatan 6 i Stockholm

Anmälan

Anmälan skickas till julia.walbrink@akademssr.se senast den 14 mars 2016. Kvällen är kostnadsfri. Bjud gärna med en kollega!

Mer information om releasen Johnatan Kibebe, ombudsman Akademikerförbundet SSR.

Välkommen!

  • Datum och tid: 16 March 2016 kl. 17:30
  • Plats: Klara konferens, Vattugatan 6 i Stockholm