Din röst behövs i avtalsrörelsen

Sommar och semester är i antågande, men också en avtalsrörelse att börja förbereda.

Då de flesta avtalen på svensk arbetsmarknad löper ut under året och ska omförhandlas 2020, börjar det bli dags att förbereda oss för en stor spännande avtalsrörelse. För förbundets största avtalsområde med kommuner, landsting och Sobonaföretag ska ett nytt löneavtal och villkorsavtal förhandlas fram och stå klart under våren 2020. 

Vi vill ha dina åsikter

Ifall du som medlem har förslag på frågor kopplat till löneavtalet eller villkorsavtalet som t.ex. kan vara villkorsförbättringar kring arbetstider, semesterförmåner m.m. så är rådet att bifoga idéer och förslag till din lokalfackliga representant på orten eller till din distriktsförening. 

Inför varje avtalsrörelse så håller Akademikerförbundet SSR alltid ett avtalsråd. Avtalsrådet är förbundets och förtroendevaldas gemensamma plattform för att diskutera en samlad syn inför kommande förhandlingar. På avtalsrådet företräds din syn som medlem av representanter från distriktsföreningen i din region. Det innebär att lokalfackliga företrädare eller du själv kan föra fram förslag och idéer till dina representanter i distriktsförening.

Om du vill vara med och påverka? Kom gärna med dina förslag senast i mitten av oktober då avtalsrådet äger rum den 14 november.