Dubbelfackligt besök i Malmö

Situationen i Malmö är komplicerad för många medlemsgrupper. Men det finns förutsättningar för utveckling och förbättring. På måndagen besökte Akademikerförbundet SSR och IF Metalls förbundsordförande staden för att diskutera framtiden.

Måndagen inleddes med ett gemensamt Malmöbesök. Akademikerförbundet SSR:s förbundsordförande Heike Erkers och förbundsordförande Anders Ferbe från IF Metall, som vi har ett långvarigt samarbete med, träffade kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh och kommunalrådet Andreas Schönström, ansvarig för arbetsmarknadsfrågor. Mötet bjöd på bra diskussioner om Malmös utmaningar när det gäller utbildning och arbetsmarknad och andra frågor som rör de båda förbundens medlemmar.  

Situationen i Malmö är komplex, men man kan märka en positiv utveckling när det gäller bättre skolresultat, minskat behov av försörjningsstöd och fler företag och jobbtillfällen, konstaterar kommunikationschef Margareta Bosved. Under sin visit kommer de båda förbundsordförandena att göra arbetsplatsbesök på Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Tetra Pak och Socialtjänsten i Malmö för att träffa medlemmar och få en bild av hur verksamheterna och systemen fungerar.