En tillbakablick på 2017

Den här helgen, 19–21 januari, har vi i studentrådet haft vår första styrelsehelg för 2018. Vi har planerat och blickat framåt mot våren, men också fått en möjlighet att se tillbaka på höstens verksamhet som vi vill sammanfatta i detta inlägg. 

Den 13 oktober 2017 genomförde vi ett medlemsmöte dit vi bjöd in förbundets studentmedlemmar. Temat för dagen var “Feel facking good” och kretsade kring den (höga) psykiska ohälsan bland studenter. Tre talare höll intressanta föreläsningar med olika vinklingar. Daniel Hjalmarson, utvecklingsstrateg på Akademikerförbundet SSR, talade om den psykiska ohälsan i arbetslivet. Haydar Adelson, dåvarande ordförande för Stockholm Pride, berättade om hbtq-spektrat, förhållandet mellan hbtq och psykisk ohälsa och hur det ser ut i dagsläget.

Maria Åberg, professionsombudsman för beteende- och personalvetare på Akademikerförbundet SSR, föreläste om tips och metoder för att hantera stress och få en bra studieteknik. Under medlemsmötet gavs deltagarna möjlighet att diskutera och lära sig mer kring psykisk ohälsa på olika plan. Närmare 30 personer deltog under dagen som blev mycket lyckad!

Saco kongress

Saco:s kongress gick av stapeln den 23–24 november. På kongressen var studentrådets Klara Petterson representerad som ombud. Heta ämnen på kongressen var bland annat högskoleutbildningens värde i framtiden, kvalitet och/eller kvantitet i utbildningar, “Me too” och framtiden för den svenska modellen. Kända talare var på besök, som statsministern Stefan Löfven och moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Saco studentråd kongress

Den 9 - 10 december befann sig tre medlemmar i studentrådet, Emelie Mattsson, Klara Petterson och Åsa Ström, och två studentinformatörer, Hanna Dautbegovic och Jasmine Pishnemazi, på Bosön för att delta i Saco Studentråds kongress. Totalt 20 förbund fanns representerade. Det var en intensiv och lärorik helg med mycket intressanta diskussioner där psykisk ohälsa var ett centralt diskussionsämne. Bra och viktigt tycker vi i studentrådet!

En mycket rolig nyhet från kongressen är att Åsa Ström, vår egen ledamot i Akademikerförbundet SSR:s studentråd, blev invald som ledamot i Saco:s studentråd kommande mandatperiod. Stort grattis!

Nu blickar vi fram mot ett 2018 fyllt med verksamhet! Häng med här på bloggen för att ta del av vad vi gör.