Ensamkommande barn

Brinner du för att bidra till ett bättre mottagande av ensamkommande barn i Sverige? Genom förbundets samarbete med CKU kan du som medlem delta vid konferensen Ensamkommande barn 2015 till extra förmånligt pris.

Är du engagerad i frågan om att ge rätt bemötande och stöd till ensamkommande barn? Känner du samtidigt att du har ett behov av att få fler verktyg, arbetssätt och metoder för att bättre kunna möta de ibland komplexa erfarenheter som dessa barn och ungdomar bär med sig? Då är du inte ensam! 

Den här konferensen är särskilt framtagen för att du ska få konkreta förslag på arbetssätt, aktiviteter, samtalstekniker, metoder och verktyg som stärker dig i ditt dagliga arbete men också ger dig möjligheten att bli uppdaterad och inspirerad av personer och verksamheter som vågat tänka nytt och med det nått väldigt fina resultat.

Ur programmet 

• Ensamkommande barns och ungdomars psykiska hälsa och ohälsa och olika behov av vård och omsorg 
• Olika former av framgångsrika samverkansformer för att skapa bästa möjliga förutsättningar: advisory boards, samarbetet mellan de många professionella som finns kring varje barn m.m. 
• Vikten av en ordentlig utredning, kartläggning och behovsprövning – individuellt stöd för inslussning i kommunen med småskalighet, engagemang och närhet som skapar trygghet och goda förutsättningar 
• Anknytning i relation till ensamkommande – att möta barn i kris, som också ofta är tonåringar med allt vad det innebär 
• Lyssna till praktikfall med egna erfarenheter från att ha kommit som ensamkommande 

Som medlem i Akademikerförbundet SSR så har du 15 procents rabatt på konferensen. Läs mer och boka din plats här. Kontakta gärna Centrum för kunskapsutveckling på telefon 08- 598 870 00 eller e-post info@cku.se om du har några frågor.

Missa inte att även boka dig på någon av de separata fördjupningsdagarna:

Tisdag 6 oktober 2015: Anknytning och ensamkommande barn 
Annicka Lang, Humana Individ och familj 

Fredag 9 oktober 2015: På flykt på egen hand – PTSD hos ensamkommande barn 
Guhn Godani, Kris- och Traumacentrum 

  • Datum och tid: 7 October 2015 kl. 08:30
  • Plats: Stockholm - Lokal meddelas senare