Ensamkommande barn - vem bryr sig?

Pressinbjudan till seminarium i Stockholm tisdag den 20 oktober 2015.

Över 14 000 ensamkommande barn hade kommit till Sverige den 1 oktober i år. Det är redan mer än dubbelt så många som hela förra året. Bara under förra veckan kom närmare 2 400 ensamkommande barn till Sverige. Myndigheter och socialtjänsten arbetar för högtryck och läget blir allt mer ansträngt i kommunerna. Vad kan riks- och kommunpolitiker, myndigheter, fack och civilsamhälle göra för att hantera situationen på ett bättre sätt?

Kom och hör raka frågor och tydliga svar om en av vår tids mest angelägna frågor – de ensamkommande barnen. Vad kan vi göra mer? Var är flaskhalsarna? Var finns de kreativa lösningarna?

I samband med seminariet presenterar Akademikerförbundet SSR en ny rapport om ensamkommande barn. Rapporten bygger på en bred enkät till de av förbundets medlemmar som arbetar med ensamkommande barn.

Tid: Tisdag den 20 oktober 2015 klockan 9.00 - 10.30. Frukostfika från 08.30.

Plats: 7A Centralen, Vasagatan 7, Stockholm. Lokal Vasa. Våning 3.

Medverkande:

Åsa Regnér, barnminister

Fredrik Malmberg, Barnombudsman

Heike Erkers, förbundsordförande Akademikerförbundet SSR

Per-Arne Andersson, chef för avdelningen för utbildning och arbetsmarknad, Sveriges Kommuner och Landsting, SKL

En kort lägesbeskrivning görs också av Alexander Ramsing, socialsekreterare och gruppledare för barn- och familjegruppen i Lessebo, en av de kommuner som tar emot flest ensamkommande barn per invånare.

Moderator: Ursula Berge, Akademikerförbundet SSR

Seminariet arrangeras av Akademikerförbundet SSR tillsammans med Barnombudsmannen och är öppet för medier.