Ensamkommande barn – vem bryr sig?

Över 14 000 ensamkommande barn har kommit till Sverige i år och läget är krisartat. Frågan är vad rikspolitiker, myndigheter, kommunpolitiker, fack och civilsamhället kan göra just nu för att hantera situationen på ett bättre sätt? Kom och hör raka frågor och tydliga svar om en av vår tids mest angelägna frågor – den om de ensamkommande barnen.

14 000 ensamkommande barn hade kommit till Sverige den 1 oktober i år. Det är redan mer än dubbelt så många som hela året före. Läget är krisartat, inte bara i ankomstkommuner som Malmö, utan även i allt fler anvisningskommuner och myndigheter
och socialtjänsten går på knäna. Frågan är vad rikspolitiker, myndigheter, kommunpolitiker, fack och civilsamhället kan göra just nu för att hantera situationen på ett bättre sätt?

Kom och hör raka frågor och tydliga svar om en av vår tids mest angelägna frågor – den om de ensamkommande barnen. Vad kan vi göra mer? Var är flaskhalsarna? Var finns de kreativa lösningarna? 

 Ett högprofilseminarium i ett mycket angeläget ämne

Akademikerförbundet SSR anordnar tillsammans med Barnombudsmannen detta seminarium. Akademikerförbundet SSR släpper vid detta tillfälle en ny rapport om ensamkommande barn baserad på en stor enkätundersökning till de medlemmar som arbetar med ensamkommande barn.

Anmäler dig gör du genom att fylla i dina uppgifter här.

Medverkande

Åsa Regnér, barnminister

Fredrik Malmberg, barnombudsman

Heike Erkers, ordförande, Akademikerförbundet SSR

Per-Arne Andersson, chef för avdelningen för utbildning och arbetsmarknad,

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL

En kort lägesbeskrivning görs även av Alexander Ramsing, socialsekreterare och gruppledare i barn-/familjegruppen i Lessebo, en av de kommuner som tar emot flest ensamkommande barn per invånare i landet.

Moderator: Ursula Berge, Akademikerförbundet SSR

Tid och plats

Tisdag 20/10, kl. 09.00, 7A Centralen, Vasagatan 7, Stockholm, Lokal Vasa, våning 3.