Ett stolt förbund

För elfte året i rad deltar Akademikerförbundet SSR i Stockholm Pride. Under fyra intensiva dagar kommer vi att hålla seminarium, debattera och utbilda. Självklart kommer vi även att dansa fram i paraden och ni hittar oss också i Pride Park. Vårt budskap är att ett inkluderande arbetsliv är en förutsättning för ett arbetsliv i utveckling och tillväxt.

Vi prajdar i år igen! För elfte året i rad deltar Akademikerförbundet SSR i Stockholm Pride. Förbundet kommer, tillsammans med Svensk Chefsförening, att hålla ett seminarium om hur man leder en organisation så att medarbetarna kan växa och vara sig själva. Tillsammans med Saco har vi även en paneldebatt som handlar om de nya arbetsmiljöföreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö och hur de kan minska risken för kränkande behandling.

Dessutom blir det skönt häng och inkluderande diskussioner i vårt och Sacos gemensamma tält på festivalområdet. Och sist men inte minst, du är mycket välkommen att gå med oss i Prideparaden!

Prideveckan i Stockholm hålls 25–31 juli. Akademikerförbundet SSR och Svensk Chefsförening delar i år tält med Saco. Tältet hittar du i Pride Park som finns på Östermalms IP. Vi bemannar det med våra fackliga ombudsmän, varje dag från att parkområdet öppnar tills det stänger. Du är välkommen in för att diskutera dina rättigheter i arbetslivet och fackets roll för en inkluderande arbetsmiljö.

Viktiga händelser under Prideveckan

  • Vi arrangerar arbetsmiljöutbildningen Hen-Hon-Han om hbtq-frågor ur ett arbetsrättsligt och fackligt perspektiv
  • Vi håller seminariet Who decides to be awesome som handlar om betydelsen av ledarskap för att bygga team och kultur som kan nå fantastiska resultat, att leda organisationer så att var och en kommer till sin rätt. Föreläsare är Meri Williams, CTO på Marks & Spencer, geek/nörd och föreläsare inom management, framtida ledarskap och medarbetarskap. (Kulturhuset Stockholm, fredagen den 29 juli, kl 16.00–16.45)
  • Vi är tillsammans med Saco med i paneldebatten Skyddar lagen dig mot kränkande särbehandling på jobbet? där vi, med föreskriften om organisatorisk och social arbetsmiljö som grund, diskuterar kränkande särbehandling och bland annat vilket ansvar du och din chef har. (Kulturhuset Stockholm, fredagen den 29 juli, kl 13.00-13.45)
  • Vi deltar i Prideparaden från Kungsträdgården till Östermalms IP den 30 juli.

Vi är där varje dag 

Varje dag under Prideveckan kommer Akademikerförbundet SSR:s ordförande Heike Erkers, tillsammans med förbundets ombudsmän och förtroendevalda, att delta i paneldiskussioner och på seminarier. Vårt budskap är att hbtq- och diskrimineringsfrågan också är en arbetsmiljö- och arbetslivsfråga.

– En inkluderande arbetsmiljö är en förutsättning för ett arbetsliv i utveckling och tillväxt. Att bekämpa diskriminering och utestängning på arbetsmarknaden är en betydelsefull uppgift för oss som fackförbund och vi ser vårt engagemang på Stockholm Pride, och i andra Pridefestivaler landet runt, som en viktig del i detta arbete, säger förbundsordförande Heike Erkers.

Se filmen där Heike pratar mer om förbundets engagemang i hbtq-frågor.

Sprid, sprid, sprid!

Till alla er som hälsar på oss i tältet, deltar i våra seminarier och utbildningar, går med oss i paraden eller på annat sätt vill visa ert stöd – använd gärna sociala medier. Vi kommer att lägga ut bilder, kommentarer, citat och mycket annat på våra kanaler på Facebook, Twitter och Instagram. Vi kommer att använda oss av hashtaggarna #sthlmpride, #sacopride och #sofackingproud. Följ oss gärna där, gilla oss, dela med er av egna bilder och sprid, sprid, sprid!

Ombudsman Elin Hjelte är projektledare och samordnare för förbundets medverkan i Stockholm Pride. Du når henne på e-post elin.hjelte@akademssr.se och mobil 0768-274472.