Facklig ledarskapskurs i Göteborg

Vill du som förtroendevald utveckla dina ledarskapsförmågor? Då är denna kurs något för dig! Under en heldag går vi igenom fackets historia och ger dig värdefulla tips som du kan använda i ditt möte med kollegor och framtida medlemmar.

Utbildningen syftar till att du som fackligt förtroendevald ska kunna utveckla dina ledarskapsförmågor. Vi utgår från olika perspektiv. Varför är just jag facklig, hur kommunicerar jag effektivt och trovärdigt? Hur når jag ut till fler och leda inom en idéburen verksamhet? 

Kursens innehåll

Fackets historia, nutid och framtid

Går igenom den fackliga historien. Varför är vi det fackförbund vi är idag? Vilken betydelse har facket haft och vad är vår framtid? 

Föreläsare: Ursula Berge, samhällspolitisk chef Akademikerförbundet SSR. 

Retorik – tala för att övertyga

Alla kan vi bli bättre på att tala så att andra lyssnar. I detta pass blandar vi teori och praktik. Vi utgår ifrån att du kan vara nybörjare när vi startar, men det skadar inte om du känner dig bekväm att tala inför grupper. Din utveckling är det centrala.

Föreläsare: Johan Kovaniemi, rekryteringsstrateg Akademikerförbundet SSR. 

Medlemsvärvning och medlemsaktiviteter

Som facklig ledare är du med och samlar dina kollegor på din arbetsplats. Din roll tillsammans med styrelsen är central för att samla kollegorna som ni ska företräda. Detta pass går igenom några smarta sätt att organisera medlemsaktiviteter och hur vi värvar fler medlemmar som i sin tur ger oss ett starkare mandat.

Föreläsare: Johan Kovaniemi, rekryteringsstrateg Akademikerförbundet SSR.

Ledarskap och motivation för fackligt förtroendevalda – perspektiv från forskning och folkrörelser

Föreläsningen varvar begrepp och empiri från arbets- och organisationspsykologisk forskning med exempel och tillämpningar från svensk ideell sektor och deltagarnas egna erfarenheter. Fokus ligger på ledarskap, motivation och beteendevetenskap. Med en kombination av korta teorigenomgångar, vinjetter med exempel på lokal organisering, och interaktiva moment är målet att ge deltagarna motivation till och verktyg för att vara pådrivande och motiverande i sin roll som fackliga ledare på respektive arbetsplats.

Föreläsare: Raphael Silnicki, psykolog, föreläsare och organisationskonsult med bakgrund inom fackförbund, folkrörelser och socialt arbete.

Vem kan gå utbildningen?

Utbildningen bekostas av förbundet och du ska vara medlem i Akademikerförbundet SSR samt bosatt i Västa Götaland. Utbildningen riktar sig till de som är eller kan tänka sig att ha ett förtroendeuppdrag inom Akademikerförbundet SSR. 

Tid och plats

Tid: Lördag den 22 april kl. 10.00 - 17.00. 
Plats: Göteborg, Scandic Europa. Nils Ericsonsgatan 21, 411 03 Göteborg. Kaffe från 10.00. 
Sista anmälningsdag: 8 april via denna länk

Rese- och matkostnader bekostas av förbundet. Kontakta Sanna Rundqvist för hjälp med resebokning. 

Sprid gärna innehållet och tipsa kollegor om kursen! Anmälan är bindande. Vill du däremot göra en intresseanmälan kan du göra detta genom att mejla Sanna Rundqvist

Varmt välkommen! 

  • Datum och tid: 22 April 2017 kl. 10:00
  • Plats: Göteborg