Fika för schyssta arbetsvillkor

Den 9-12 maj äger Fairtrade Challenge rum. Precis som tidigare år antar vi utmaningen och fikar med Fairtrade. Vill du vara med?

För tionde året i rad arrangeras Fairtrade Challenge - kampanjen som bygger på gemenskap och som vill belysa vikten av att välja Fairtrade-produkter. Genom att välja Fairtrade säger du nej till barnarbete, och bidrar till bättre ekonomiska villkor för odlare och anställda samt stödjer schyssta arbetsvillkor i världen. Visst låter det bra? 

Låt oss anta utmaningen tillsammans!

Vill du visa ditt stöd för bättre villkor för alla? Bjud in medlemmar och kollegor till fika och tävla med oss! För att vara med i tävlingen anmäler du ditt fika här där du också kan läsa mer om Fairtrade. Och glöm inte att ange Akademikerförbundet SSR som lag så att alla våra fikatillfällen hamnar i samma lag.

Varför Fairtrade?

Genom att välja Fairtrade-märkta produkter bidrar du till förbättrade ekonomiska villkor för odlare och anställda som de får med långsiktiga handelsavtal, genom kriterier för högre löner och ett minimipris som överstiger produktionskostnaden. Kriterierna påverkar också andra viktiga områden som lokal demokrati, rätten till organisering och hänsyn till miljöfrågor i produktionen. Det finns idag cirka 1,3 miljoner odlare och anställda i 70 länder som drar nytta av försäljningen av Fairtrade-märkta varor. Tillsammans kan vi göra skillnad. 

Läs mer om kampanjen och beställ material till din fika här.

Dela gärna bilder på din fika och använd #fairtradechallenge samt #akademssr i alla inlägg och stories som handlar om kampanjen. Klara, färdiga, fika! 

Praktiskt information angående betalning

Vill du Fairtrade-fika står vi gärna för kakan. Ni behöver inte ansöka om pengar i förväg, utan gör så här med betalningen:

Egna utlägg

  • Fyll i utläggsmallen. Häfta fast originalkvitto bakom mallen och skicka in till oss (se adress nedan). Glöm inte att fylla i bankkonto med clearingnummer så vi snabbt kan betala ut pengarna till er.

Fika mot faktura

  • Fyll i fakturaunderlagsmallen och skicka direkt efter eventet in Del 1 till faktura@akademssr.se, eller posta.  
  • Lämna Del 2 av fakturaunderlagsmallen till leverantören/restaurangen. På fakturan måste det framgå förening och kontaktperson så vi kan matcha fakturan mot ett underlag. Begär 30 dagars betalningsvillkor, fakturorna hinner inte betalas i tid med korta betalningsvillkor såsom 10 dagar.
  • Utan fakturaunderlag som kan identifieras mot fakturan kan den inte betalas. 

Deltagarförteckning behövs inte när det bara är kaffe/te, skriv istället Fairtradefika.

Postadress:

Akademikerförbundet SSR
Box 128 00, 112 96 Stockholm