Förbättrade personförsäkringar som förebygger ohälsa

Har du personförsäkring genom Akademikerförsäkring? Grattis! Den 1 januari blir försäkringserbjudandet väsentligt bättre till både villkor och pris. Du får då tillgång till ett förmånligt upplägg för att förebygga ohälsa och sjukskrivning, exempelvis samtalsstöd med ekonom, jurist eller psykolog som ingår utan extra kostnad.

Akademikerförsäkrings erbjudande inom personförsäkringar blir från och med den 1 januari 2019 förmånligare, både till villkor och pris, jämfört med tidigare. Det gäller liv-, olycksfalls-, sjuk- och trygghetskapitalförsäkringar (nu sjukkapital). I sjukförsäkringen ingår förebyggande hjälp redan vid risk för sjukskrivning på grund av stress och psykisk ohälsa. 

En riktigt bra nyhet är att alla som har någon av dessa försäkringar, får den 1 januari tillgång till ett kostnadsfritt samtalsstöd med ekonom, jurist eller psykolog. Det kan handla om frågeställningar relaterade till livsstress (sorg, missbruk, föräldraskap och relationsproblem), juridiska och ekonomiska frågeställningar i arbete eller privatliv samt ett proaktivt hälsostöd kopplat till kost, hälsa och motion.

Läs mer om förbättringarna hos Akademikerförsäkring.