Föreläsning: En hållbar hjärna i digitaliseringens tid

Kalender

Välkommen till föreläsning med Sissela Nutley, hjärnforskare vid Karolinska Institutet. Vi börjar klockan 14.00 med föreläsning och avrundar med gemensamt mingel och möjlighet till nätverkande.

Föreläsningen är framtagen för dig som är beteendevetare, personalvetare, HR-medlem eller chef. Övriga medlemmar är välkomna att delta i mån av plats.

När digitala tjänster tävlar om vår tid ställs högre krav än någonsin på hjärnans förmåga att hålla fokus och inte bli distraherad. Hur ska vi förhålla oss till digitaliseringens möjligheter utan att bränna ut oss? Med större kunskap om hjärnan kan vi sträva mot bättre förutsättningar för en mentalt hållbar arbetssituation. Vilka vanor är förenliga med god hjärnhälsa och vilka ska vi hålla koll på för att inte bli offer för stress och press? Det och mycket mer diskuteras i denna lättsmälta forskningsbaserade föreläsning

Sissela Nutley har disputerat vid Karolinska Institutet inom kognitiv neurovetenskap med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet. Hon är en flitigt anlitad föreläsare inom hjärnans lärande, uppmärksamhet och hur vi får till mental hållbarhet i digitaliseringens tid. Hon driver också den ideella förening Arts & Hearts – samhällsförändring genom scenkonst och är aktuell med boken Distraherad - hjärnan, skärmen och krafterna bakom, utgiven mars 2019 (Natur & Kultur).

Tid: Fredag 13 september klockan 14:00 - 15:30.
Plats: Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm

Anmäl dig här senast den 22 augusti!
Ta gärna med en kollega som inte är medlem!
Fyll då i detta via registreringsformuläret.

Intresset är stort så anmälan är bindande. Anmäl om du får förhinder och ge någon annan chans att delta.

Har du frågor? Kontakta Lotta Forsström på lotta.forsstrom@akademssr.se

Varmt välkommen!

  • Datum och tid: 13 september 2019 kl. 14:00 - 15:30
  • Plats: Scandic Anglais, Stockholm