Fråga SSR Direkt: Är ett vikariat uppsägningsbart?

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från medlem som undrar om ett vikariat är uppsägningsbart.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken.

Rådgivning om sommaranställning

Under våren fick jag en anställning som gällde sommaren, ett semestervikariat på kommunen. Egentligen ville jag hellre ha ett annat jobb men eftersom jag behöver arbete i sommar tackade jag ja och skrev under ett anställningsavtal. Nu har jag varit på intervju för det jobbet jag egentligen ville ha och troligtvis blir jag erbjuden anställning där.

Jag undrar hur mina rättigheter att säga upp mig redan innan jag tillträtt ser ut? I anställningsavtalet står ”Gällande uppsägningstid hänvisas till AB och LAS”. Tjänsten jag nu vill säga mig upp mig ifrån är tidsbegränsad anställning fr.o.m. 2016-06-13 t.o.m. 2016-08-21.

Hälsningar,
Nina

Svar: Huruvida en visstidsanställning är uppsägningsbar eller inte beror delvis på hur det står i det kollektivavtal som gäller på arbetsplatsen. I ditt fall anger du att anställningen är hos en kommun och i samtliga kommuner är det kollektivavtalet Allmänna Bestämmelser som gäller.

I den står att en tidsbegränsad anställning som är avsedd att pågå i mer än 3 månader är uppsägningsbar med en månads ömsesidig uppsägningstid, om inte arbetsgivare och arbetstagare har kommit överens om annat.

Din anställning är beräknad att vara mellan 2016-06-13-2016-08-21 vilket är kortare än 3 månader. Därför är utgångspunkten att anställningen inte är uppsägningsbar, om ni inte kommit överens om annat som nedtecknats i ditt anställningsavtal.

Med vänlig hälsning,

SSR Direkt