Fråga SSR Direkt: Avbryta föräldraledighet för att jobba?

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en föräldraledig socialsekreterare som undrar om hon kan avbryta sin föräldraledighet för att arbeta under sommaren.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken.

Får jag avbryta min föräldraledighet för att jobba under sommaren?

Jag är föräldraledig sedan 1 mars på heltid. Jag har en tillsvidaretjänst på socialtjänsten. Nu har jag fått veta av mina kollegor att mitt jobb har ont om personal under sommaren. Jag skulle därför vilja avbryta min föräldraledighet under juli för att arbeta.

Har jag rätt till det? Eller kan arbetsgivaren säga nej och hänvisa till att de redan tagit in sommarvikarier? När måste jag i så fall senast meddela arbetsgivaren att jag vill jobba under juli?

Hälsningar Sofia

Svar: Du har rätt att avbryta din föräldraledighet för att arbeta. Detta följer av 15 § Föräldraledighetslagen. Det bästa är så klart om du så snart som möjligt informerar din arbetsgivare om att du vill jobba under juli månad.

Enligt Föräldraledighetslagen får arbetsgivaren skjuta på återgången i arbete högst en månad från att du meddelat din chef om att du vill jobba. Så se till att höra av dig till arbetsgivaren senast 1 juni om du vill jobba från 1 juli!

Arbetsgivarens möjlighet att skjuta på återgången i arbete i en månad är förutsatt att din föräldraledighet varit avsedd att pågå en månad eller mer, vilket jag utgår från gäller för dig eftersom du skriver att du varit föräldraledig sedan 1 mars.

Tänk också på att du har rätt att vara föräldraledig under max tre perioder under ett kalenderår. Detta enligt 10 § Föräldraledighetslagen. Det kan vara bra för dig att ha i åtanke när du planerar din föräldraledighet och eventuellt arbete för resten av året.

När du återgår till föräldraledighet igen 1 augusti efter att du arbetat i juli räknas det som en ny period ledighet. Ledighet för VAB, dvs med tillfällig föräldrapenning eller ledighet för föräldrautbildning omfattas inte av begränsningen av tre perioder.