Fråga SSR Direkt: Bortvald trots bäst meriter?

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en medlem som undrar om arbetsgivaren har rätt att välja bort personer med bättre meriter.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken. 

Jag hade bäst meriter men fick inte jobbet!           

Jag sökte en tillsvidaretjänst som handläggare, men jobbet gick till en person som har sämre utbildning och mindre yrkeslivserfarenhet än jag. Får de göra så?

/Medlem med lång erfarenhet från såväl privat som offentlig sektor

Svar: Inom den statliga sektorn finns regler om att förtjänst och skicklighet ska vägas in vid tillsättning av tjänster. Där kan du också överklaga om du anser att tjänsten gått till en med lägre kompetens än den du har.

På övriga arbetsmarknaden har arbetsgivarna fri rekryteringsrätt, vilket innebär att de kan välja att anställa en person med lägre kompetens än övriga sökande. Detta gäller dock inte om tillsättningen strider mot diskrimineringslagen, läs mer i avsnittet om diskriminering