Fråga SSR Direkt: Byta semester mot pengar?

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en medlem, som undrar om hen kan byta sin sommarsemester mot pengar.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken. 

Kan jag få ut semestern i pengar?

Jag vill inte ta ut någon semester i sommar utan kan tänka mig att ta ut den i pengar istället. Min chef säger att jag måste ta ut sommarsemester, får jag inte bestämma det själv?

/Sparar till annat

Svar: Här har din arbetsgivare faktiskt stöd av semesterlagen. Enligt Semesterlagen ska arbetsgivaren förlägga fyra veckor sammanhängande semester under perioden juni–augusti. I vissa kollektivavtal gäller en kortare sammanhängande ledighet.

Semesterlagen är en skyddslagstiftning och finns för att du som anställd ska kunna få en längre period av vila och återhämtning. Lagen ger alltså inte möjlighet att byta ledigheten mot pengar. Du kan läsa mer om semester och vilka villkor som gäller under fliken "Semester", som du hittar under Jobb & Lön.