Fråga SSR Direkt: Får arbetsgivaren fråga vad som helst i en intervju?

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en man som undrar om arbetsgivaren får fråga om planerad föräldraledighet.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken.

Får arbetsgivaren fråga om föräldraledighet?

Hej! Jag har precis varit på en intervju till en ekonomtjänst i ett stort företag. Chefen frågade mig om min familjesituation och jag berättade att jag nyss blivit pappa. Då fick jag frågan om jag planerade att ta ut en lång föräldraledighet. Får en arbetsgivare verkligen ställa en sådan fråga?

/Nybliven pappa som letar nytt jobb

Svar: En vanligt förekommande myt är att det skulle vara förbjudet för arbetsgivare att ställa vissa frågor i rekryteringssammanhang. Det finns dock inget frågeförbud i vare sig diskrimineringslagen eller annan svensk lagstiftning. Arbetsgivaren kan därmed ställa vilka frågor som helst, men det är däremot den efterföljande handlingen som kan bli föremål för en diskrimineringsanmälan.

Om du skulle svara att du planerar att snart vara föräldraledig och du sedan märker att det är därför arbetsgivaren väljer bort dig så kan det vara fråga om missgynnande enligt föräldraledighetslagen. Föräldraledighetslagen reglerar bland annat att en arbetsgivare inte får missgynna en arbetssökande eller en arbetstagare av skäl som har samband med föräldraledighet. Ett missgynnande uppstår om någons handlande, beslut eller beteende får en negativ följd för någon annan, det vill säga en skada, nackdel eller ett obehag. I det här fallet skulle den missgynnande handlingen vara att du inte får tjänsten du söker. Det måste också gå att visa att det är på grund av att du snart ska vara föräldraledig som du inte får tjänsten.

Arbetsgivare kan alltså ställa en fråga om planerad föräldraledighet vid en intervju så länge denne är beredd att också anställa personen i fråga oavsett svar. Praxis är dock att arbetsgivare undviker att ställa frågor som riskerar att uppfattas som diskriminerande.

Läs gärna mer om missgynnande och diskriminering.