Fråga SSR Direkt: Jobbansökan och cv

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en student, som undrar vad man ska tänka på när man skriver jobbansökan och cv.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken. 

Hur skriver jag jobbansökan och cv?  

Jag har precis tagit examen i beteende- och samhällsvetenskap och ska nu söka jobb inom HR-branschen. Vad ska jag tänka på när jag skriver ansökningsbrev och cv?

/Studentmedlem i Akademikerförbundet SSR

Svar: Först och främst ska du tänka på att syftet med ansökningsbrevet och cv:t INTE i första hand är att du ska få jobbet du söker. Syftet är att du ska bli kallad till intervju. Det kan tyckas vara ungefär samma sak, men det är faktiskt rätt stor skillnad.

Det är omöjligt att i ett kort brev klämma in alla argument kring varför du är rätt person. Koncentrera dig istället på att väcka intresse för dig som person. Brevet ska locka till läsning, kittla lite grann och sälja in dig till en intervjutid. Inte förklara i detalj varför du är den mest lämpade. Spar det tunga artilleriet och de utförliga förklaringarna av dina kompetenser och meriter till intervjun. Det är där det avgörs vem som får jobbet.

Brevet ska vara max ett A4 långt, inklusive luftiga marginaler. Att försöka få plats med mer text genom att mixtra med minskade teckenstorlekar och marginaler är ingen bra idé. Det leder oftast bara till att brevet känns tungläst och överlastat.

Ta bara med information som är relevant för jobbet och kan göra arbetsgivaren intresserad av dig. Detaljstudera hur arbetsgivaren beskriver tjänsten du söker, ringa in nyckelord i platsannonsen och återanvänd gärna dem i ditt brev. Tala om varför du vill ha jobbet och ringa kortfattat in på vilket sätt dina meriter svarar mot kraven.

Tänk på att du ofta konkurrerar med massvis av andra sökanden. Arbetsgivaren har i regel inte tid att läsa alla ansökningsbrev från början till slut, särskilt inte i första grovsållningen. Lägg därför särskilt stor vikt vid ingressen, det vill säga de inledande tre, fyra raderna. Det är de som avgör om arbetsgivaren ska känna lust och nyfikenhet att fortsätta läsa ditt brev. En fyndig rubrik kan också hjälpa till att sticka ut ur mängden.

Tänk på att ditt ansökningsbrev och ditt cv ska samspela. Har du radat upp dina meriter i cv:t behöver du inte spilla en massa tid på att upprepa dem i brevet. Ett bra cv ska fungera som ett lättöverskådligt register där arbetsgivaren snabbt kan hoppa fram och tillbaka i kronologisk ordning för att få överblick över dina utbildnings- och yrkeslivsmeriter. Presentera gärna meriterna i omvänd kronologisk ordning, alltså med de nyaste och mest aktuella överst.

Dela gärna upp cv:t i tydliga kategorier som till exempel utbildning, arbetsliv och övrigt. En liten ruta för språkkunskaper eller it-kunskaper kan också vara på sin plats beroende på vad som krävs av tjänsten du söker. Precis som brevet bör cv:t helst vara max en A4-sida långt, fast för den som är lite äldre och hunnit skaffa sig en massa meriter kan det vara på sin plats att låta cv:t få ta två sidor i anspråk. Hellre det än att försöka klämma in alla meriter med skohorn på en sida.

Tänk även på att alla texter blir bättre ifall man låter någon annan läsa igenom dem. Innan du skickar in din ansökan, lämna den till någon du litar på för korrekturläsning och konstruktiv kritik, gärna någon med erfarenhet av att rekrytera. På Akademikerförbundet SSR har vi karriärcoacher som kan ge dig återkoppling. Vi erbjuder även kostnadsfri cv-granskning för våra medlemmar.

Ansökningsbrev som du är nöjd med kan du givetvis återanvända när du skriver nya ansökningar, men tänk på att det märks tydligt om du ”massproducerar” dina ansökningar utifrån ett standardbrev där du byter ut ett par rader och skickar till flera olika arbetsgivare. Då blir det bara en rad tomma fraser. Bygg gärna upp ett ”förråd” på ett par eller några mallbrev som passar för olika typer av jobb, men glöm inte att lägga ned krut på att matcha dem ingående mot varje specifikt jobb du söker.

Sist men inte minst, tappa inte modet. Att söka jobb är en lång process. Söker du utannonserade personal- och HR-jobb i storstadsregionerna kan du ha hundratals konkurrenter. Då är det normalt att inte bli kallad till intervju en enda gång på tio till tjugo ansökningar eller fler. Ge inte upp, finjustera dina brevmallar, prova nya grepp och ring gärna upp arbetsgivarna för att fråga varför du inte blev kallad till intervju.

Mer tips om hur du lägger upp ditt personliga brev och ditt cv hittar du under fliken Karriär.