Fråga SSR Direkt: Kan jag få föräldralön av min arbetsgivare när jag är föräldraledig?

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en medlem som undrar när man kan få så kallad föräldralön/föräldrapenningtillägg.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken.

Vad gäller för föräldralön?

Hej! Jag är fast anställd och ska snart gå på föräldraledighet. På min arbetsplats kan man få en viss summa per månad av arbetsgivaren när man är föräldraledig. Gäller den alla anställda?

/Henrik

Svar:  Det låter som att det finns ett kollektivavtal på din arbetsplats som reglerar s.k. ”föräldralön” eller ”föräldrapenningtillägg”. För att veta vad som gäller just för dig behöver du ta reda på vilket kollektivavtal som tillämpas eftersom villkoren varierar gällande ett antal olika variabler:

  •  Vilket belopp det handlar om (tex. 10 % av inkomstbortfallet/mån).
  •  Hur många månader du kan få föräldralönen/föräldrapenningtillägget (tex. under 4-6 månader).
  •  Hur länge du måste ha varit anställd för att få del av föräldralönen/föräldrapenningtillägget (tex. 1 år).
  •  Huruvida du behöver vara fortsatt anställd efter föräldraledigheten och i så fall hur länge (tex. 3 månader). I detta fall kan du eventuellt få invänta hälften av tillägget tills du kommer tillbaka i tjänst och jobbat under X månader.

Det kan även finnas andra förutsättningar, exempelvis hur du förlägger föräldraledigheten som kan påverka rätten till föräldralön/föräldrapenningtillägg. Vet du vilket kollektivavtal du har kan du själv läsa om villkoren, eller kontakta arbetsgivarens löne-eller HR-funktion. Du kan också ringa till SSR Direkt så hjälper vi dig med tolkningen av kollektivavtalsbestämmelserna.