Fråga SSR Direkt: Karriärstöd till yrkesverksamma medlemmar

FAQ. Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en medlem som undrar om vårt karriärstöd till yrkesverksamma medlemmar. Något som blir särskilt viktigt när man är mellan två jobb.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken.

Vilket karriärstöd kan jag få hjälp med som yrkesverksam medlem i förbundet?

Svar: Som medlem får du gratis behovsanalys och hjälp med yrkescoaching, karriärsamtal och feedback på ansökningshandlingar. Det spelar ingen roll om det är ditt första jobb eller om du har jobbat 20 år i branschen; de flesta av oss har nog någon gång suttit och funderat på hur man bäst lyckas fånga sin personlighet, erfarenhet och sina ambitioner.

Här får du två exempel på stöd och inspiration, du hittar fler exempel i karräravsnittet här på sidan.

Coaching för yrkesverksamma

Om du är yrkesverksam medlem och vill få en behovsanalys och ett första coachingssamtal per telefon, mejla oss och få svar från en coach kostnadsfritt. Mejla din frågeställning med namn, adress, telefonnummer och ditt medlemsnummer. Du får svar inom två arbetsdagar med frågor, reflektioner och iakttagelser som du kan arbeta vidare med. Ditt medlemsnummer finner du på baksidan av din medlemstidning.

Linked In-granskning 

För de medlemmar som hellre vill få sin Linked In-profil granskad kan vi i samarbete med Antenn Consulting erbjuda en kostnadsfrigranskning. Genom att göra granskningen får du veta hur du kan öka effekten av din profil på LinkedIn och därmed öka dina chanser till jobb. Mejla oss en länk till din LinkedIn-profil så svarar Antenn Consultings jobbexperter inom 48 timmar. Kom ihåg att även här bifoga ditt medlemsnummer.

Som yrkesförbund bevakar vi frågor som hänger ihop med medlemmarnas profession och yrkesutövning. Du är alltid välkommen att kontakta våra professionsombudsmän för diskussion kring den framtida karriären.