Fråga SSR Direkt: Ledighet för att akut besöka syster på sjukhuset

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en medlem som akut behövde vara ledig för att besöka sin syster på sjukhus.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken.

Får jag ledigt för att besöka min syster?

Hej ombudsmännen på SSR Direkt. Min syster bor i Norge och blev påkörd av en bil när hon skulle åka till skidbacken. Hon blev svårt skadad och hamnade på sjukhus. Vi har inga anhöriga i Norge. Sjukhuset ringde mig en söndag och jag tog första bästa flyg till Oslo. Läkaren hade sagt att det vore bra om jag kunde vara vid min systers sjuksäng under de första kritiska dagarna. Jag stannade hos henne hela den veckan. Jag informerade min arbetsgivare direkt genom att skicka SMS och mejl på söndagen och ringa på måndagen. När jag kom tillbaka sa min arbetsgivare att de inte vill stå för kostnaden utan att jag antingen får ta semester för de fem dagar jag var borta eller så kommer de att göra löneavdrag. Kan det vara riktigt? Min arbetsgivare har inte kollektivavtal.

//Undrande medlem

Svar: Det korta svaret är ja. Det långa svaret kommer här:

Det finns en lag (1998:209) om rätt till ledighet av trängande familjeskäl. Den ger rätt till ledighet men inte till betald ledighet. För att man ska ha rätt till ledighet enligt lagen krävs att det är en akut situation vilket innebär att frånvaron inte kunnat planeras och att det är fråga om ett begränsat antal dagar. Det ska också vara så att den anhöriges omedelbara närvaro är absolut nödvändig.

Vi bedömer att du uppfyller lagens krav för rätt till ledighet. Däremot finns det ingen rätt i lagen till betald ledighet. Din arbetsgivare har inte heller invänt mot din frånvaro utan bara kostnaden för frånvaron. Semester är tänkt för rekreation och återhämtning men om du och arbetsgivaren är överens om att i efterhand hantera frånvaron som semester är det inget som hindrar er.  

För det fall du skulle börja arbeta hos en arbetsgivare med kollektivavtal, kan det vara bra att känna till att det i många kollektivavtal finns regler om rätt till ledighet med lön under begränsad tid för att närvara hos akut sjuka eller skadade anhöriga.