Fråga SSR Direkt: Måste jag gå med i Företagarna?

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från
en person som funderar på att starta eget.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken. 

Jag tänker starta eget. Är det något ni kan tipsa mig om?

Jag trivs inte på mitt jobb och funderar därför på att starta eget i stället. Är det något speciellt jag ska tänka på?

/Trött på att vara anställd

Hej

Du kan få mycket hjälp och stöd som egenföretagare från förbundets ombudsmän. Gruppen egenföretagarmedlemmar växer stadigt inom förbundet. Främst är det inom de verksamheter där våra anställda medlemmar verkar idag t ex socionomer, personalvetare, psykoterapeuter och chefer.

Du kan omfattas av vår kollektiva försäkringslösning för företagare, som innebär prisvärd företags-, patient-, liv- och olycksfallsförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår bl a i företagsförsäkringen. Som företagare i Sverige har du annars inget försäkringsskydd mer än det försäkringskassan ger. Avgiften för försäkringarna, serviceavgiften, är avdragsgillt för företaget.

Du kan vara kvar i vår a-kassa, AEA, som är den billigaste a-kassan.

Du får även råd om vilka arvoden du kan begära samt har tillgång till ombudsmännen i SSR Direkt samt våra professionsombudsmän.

Du har vidare tillgång till avtalsgranskning

Läs gärna vidare under profession och egenföretagare på vår hemsida.