Fråga SSR Direkt: Måste jag ta semester på julafton?

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en medlem på ett privat företag som inte har kollektivavtal, som undrar vad som gäller med ledighet på julafton.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken.

Måste jag ta ut en semesterdag för att vara ledig på julafton? 

Jag jobbar på ett företag där det inte finns kollektivavtal. Nu vill jag vara ledig på julafton, men måste jag ta ut en semesterdag? Borde man inte automatiskt vara ledig?

/Medlem i Akademikerförbundet SSR

Svar: Om det inte är reglerat i anställningsavtalet och inte finns reglerat i någon policy på företaget är du inte automatiskt ledig på julafton då det i år infaller på en torsdag som inte är en röd dag. Sådana frågor regleras ofta i kollektivavtal men om ni inte har ett sådant så är det upp till arbetsgivaren om det som sagt inte har avtalats om det i ditt enskilda anställningsavtal. Men jag rekommenderar dig ändå att prata med din arbetsgivare och kolla om du behöver ta en semesterdag eller om ni kan komma överens om att du är ledig med lön. Fråga till exempel om företaget verkligen behöver hålla öppet under julafton? Kanske ni i alla fall kan sluta tidigare om inte annat.

Om du har fler frågor om detta är du välkommen att kontakta våra ombudsmän på SSR Direkt.