Fråga SSR Direkt: När är jag inlasad?

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en medlem som undrar om LAS-regler för konvertering till en tillsvidareanställning.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken.

När övergår min visstidsanställning till en fast anställning?

Svar: Det här är en vanlig fråga med många svar och bottnar. Huvudregeln i LAS är att tidpunkten för konvertering från visstidanställning (AVA) eller vikariat (VIK) till en tillsvidareanställning är två år. Den sammanlagda anställningen ska ha pågått längre än två år (720 dagar) för att man enligt lagen ska konverteras och bli tillsvidareanställd. Notera att beräkningen gäller per anställningsform, varför sammanlagt anställningstid för visstidsanställning räknas för sig och vikariat räknas för sig!

Exempel:
Det medför att en arbetstagare till exempel kan arbeta ett år på vikariat och därefter ett år på visstidsanställning, sedan ett halvt år visstidsanställning och tio månader vikariat. Sedan visstidsanställning i tre månader. Medarbetaren är enligt gällande LAS-regler för 2015 ännu inte berättigad till en tillsvidareanställning. Det är först när arbetstagaren nått en sammalag anställningstid över två år i EN anställningsform som arbetstagaren blir tillsvidareanställd.

I värsta fall skulle en arbetstagare kunna vara anställd upp till två år på visstidsanställning och därefter upp till två år på vikariat. Och det är först anställningen som följer därefter som blir grunden för själva tillsvidareanställningen.

Till detta finns många undantag.

I det avtal som gäller kommuner, landsting och regioner finns en specialregel som är till medarbetarens fördel. I det kollektivavtalet är det tillåtet att kombinera de både anställningsformerna AVA och VIK, och då på den sammanlagda anställningstiden tre år. Du kan alltså bli tillsvidareanställd redan efter tre år. Diskussioner om att införa detta på flera avtalsområden pågår, men idagsläget är det inte klart.

För anställningar inom staten gäller LAS-regler. I kollektivavtal inom privat sektor finns en blandad kompott av skrivningar, varför det är svårt att ge frågeställaren ett rakt svar på ett mail utan att veta vilken arbetsgivare hen arbetar hos. Därför är det ofta så att vi ombudsmän vill ringa upp och ställa följdfrågor och skaffa kompletterande information innan ett säkert svar kan ges om vad som gäller just för den enskilde.

Slutligen kan jag säga att du alltid kan komma överens med sin chef om att bli tillsvidareanställd tidigare än vad ovanstående regler säger. Då bygger det på en enskild överenskommelse, och se till att denna också blir skriftlig.