Fråga SSR Direkt: Övertid på flexen?

FAQ. Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en medlem som undrar om hur flextid och övertid samspelar.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken.

Hej. Hos oss är det väldigt hög arbetsbelastning och många av oss sitter kvar och jobbar efter vanlig arbetstid för att hinna med. Det här innebär att våra flextidssaldon är alldeles överfyllda och vi har ingen möjlighet att ta ut det i tid. Samtidigt känns det konstigt att vi inte får någon mer kompensation, har vi inte rätt till övertid? Hur fungerar det i så fall i relation till flextiden?

Svar: 
Vi förstår ditt läge och känner igen det från många arbetsplatser i landet. Akademikerförbundet SSR gör just nu många insatser för att se till att arbetsgivarna tar sitt ansvar och ser till att arbetsmiljön är god.

Möjligheten att arbeta på flex kommer via kollektivavtal som vi tecknar med din arbetsgivare. De avtalen tecknar vi eftersom vi är överens med arbetsgivaren att det är gynnsamt för arbetsmiljön att arbetstagarna själva får styra sin arbetstid. Tanken är att du som arbetstagare själv ska kunna komma senare på morgonen eller gå tidigare, för att till exempel gå till frisören eller hämta/lämna barn. Regeln är att det är du som själv förfogar över den möjligheten.

Din ordinarie arbetstid ska vara åtta timmar per dag. Om arbetssituationen kräver att du måste arbeta mer än så, kan din chef välja att beordra dig övertid. Du får då också övertidskompensation enligt kollektivavtalet. Din chef kan aldrig beordra dig att arbeta på din flextid.

Det är viktigt att ni håller isär detta. I arbetstidslagen finns ett skydd för hur mycket övertidsarbete som du är skyldig att göra. Det är också viktigt att ni inte arbetar gratis övertid. Om det kostar extra att beordra er övertidsarbete kommer det också att vara ett större incitament för arbetsgivaren att anställa fler medarbetare.

Så jag tycker att ni ska prata ihop er i arbetsgruppen och komma överens om att inte arbeta en enda timme övertid på er flextid. Om ni ställer upp på arbetsgivaren när det är för lite bemanning ska ni åtminstone har kollektivavtalsenlig ersättning för det, och bli skyddade av arbetstidslagen.