Fråga SSR Direkt: Pengar till medlemsmöte?

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en fackligt aktiv medlem som undrar om föreningen kan få pengar till medlemsaktiviteter.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken.

Kan vi få pengar till medlemsaktiviteter?

Jag är nybliven kassör i vår lokalförening i kommunen. Vi skulle vilja ha medlemsmöte och informera våra medlemmar om årets löneöversyn och berätta mer om vad vi i facket gör  – kan man få pengar från förbundet till sånt?

Svar: Javisst! Jättebra att ni håller informationsmöten med era medlemmar så att de ser allt fina lokalfackliga arbete ni gör. När ni vill ha medlemsaktiviteter ansöker ni om medel till detta via vår hemsida genom att fylla i ansökningsformuläret.

Du loggar in med det förtroendemannainlogg du fick när ni anmälde er nya styrelse/ny förtroendevalda till oss. Ni kan med fördel planera informationsmöten för hela året o då även passa på att bjuda in kollegor som ännu inte blivit medlemmar i Akademikerförbundet SSR. Ni hittar allt stödmaterial o info om hur ni går tillväga i manualen Anordna aktiviteter.

Vill ni läsa mer om ni visar upp ert goda fackliga arbete för fler kollegor? Läs mer om hur vi växer tillsammans. Tveka inte att höra av er till oss närhelst ni behöver stöd i det lokalfackliga arbetet!