Fråga SSR Direkt: Risk med för sen utbetalning av lönen?

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en medlem vars lön betalas ut för sent. Vad kan det vara tecken på? Vad är bra att tänka på?

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken.

Vad kan jag göra åt sent utbetalad lön?

Hej,
Jag har jobbat här ett tag och på senare tid har vi fått lönen utbetald allt senare. Det började med en dag/helg, men nu kan det dröja flera arbetsdagar. Nu på septembers lönespecifikation upptäckte jag att det fortfarande saknas lön för några dagar i somras – trots att jag påminde min chef om detta i augusti. Vi har inget kollektivavtal, är det kört för mig då? Vad kan jag göra nu?

/Orolig medlem
 

Svar: Hej! Det är de anställda i små företag utan kollektivavtal eller de anställda i nystartade företag som löper störst risk för att inte få ut lön, eller att inte få ut den i rätt tid. För offentliganställda är det relativt ovanligt, även om det förekommer då och då. Det är i regel bråttom om konkursen är nära, men hanteringen är dock detsamma.

Steg ett är alltid att prata med arbetsgivaren och fråga vad som hänt. Å ena sidan kan det handla om misstag, men å andra sidan kan det också tyda på att bolaget inte har tillräckligt mycket pengar för att kunna betala ut lönerna varje månad. Du bör inte vänta alltför länge med att höra av dig till SSR Direkt för att initiera ett ärende om det är så att bolaget kan misstänkas vara nära en konkurs.

Om det går så långt som till konkurs får de anställda ut sina löner genom den statliga inkomstgarantin. Men då får skulderna, alltså de obetalda lönerna/ersättningarna, aldrig vara äldre än tre månader räknat från den dagen konkursansökan kommit in till tingsrätten. Det är alltså bråttom om det drar ut längre på tiden med löneutbetalningarna! Dina dagar i somras kan riskera att brinna inne beroende på om de ligger mer än tre månader bakåt i tiden för det fall företaget går i konkurs.

Vanligtvis regleras det i anställningsavtalet vilken lön du har och när den ska betalas ut. Det är så klart möjligt att komma överens om att lönen betalas ut lite senare, men bör inte ske alltför regelbundet. Du kan komma överens med arbetsgivaren om att det är okej att vänta några dagar om du vill det. Har du inte råd att vänta ska du agera snabbt med din fordran, något vi kan hjälpa dig med på SSR Direkt. Det är en varningssignal att något inte står rätt till om arbetsgivaren är sen med löneutbetalningarna månad efter månad.

Om det inte är så att bolaget är nära en konkurs får vi istället titta på lagstiftningen, eftersom kollektivavtal saknas i det här fallet. Preskriptionstiden på lönefordran är vanligtvis 10 år, men vill man kräva skadestånd eller få ersättning för semesterersättning är preskriptionstiderna kortare. En arbetstagare behöver faktiskt inte vara anställd när lönefordran skickas in till företaget, utan det räcker med att man en gång varit anställd och att det finns innestående lön. Skulle det här senare hamna i domstol och Akademikerförbundet SSR företräder dig står vi för rättegångskostnaderna vid en eventuell förlust.

Notera!

Det kan även finnas andra regleringar om preskription och förhandlingsordning i kollektivavtal. Hör med SSR Direkt om det finns några specialregleringar i ditt fall.

Den som inte är medlem i ett fackförbund får sköta processen på egen hand. Det är samma regelverk som gäller för alla, och lönefordran får inte vara för gammal om man ska kunna ta del av lönegarantin. Hen får agera själv eller vända sig till en advokat eller jurist och bekosta ärendet själv.