Fråga SSR Direkt: Särbehandling på grund av visstidsanställning?

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en person som undrar över löneskillnader mellan visstids- och tillsvidareanställda.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken. 

Varför ska jag ha lägre lön bara för att jag inte är fast anställd?

Hej! Jag har fått ett vikariat som ekonom på ett år. Min lön är lägre än mina kollegors lön trots att jag har längre erfarenhet som ekonom än åtminstone två av dem. När jag har lyft frågan med min chef så säger hen att det beror på att jag är visstidsanställd och att jag kan få upp lönen om jag sen får en fast anställning. Jag har likadana uppgifter som mina kollegor och förstår inte riktigt varför det ska vara en sådan skillnad. Får arbetsgivaren göra så?

/Undrande medlem

Svar: Enligt lagen om förbud mot diskriminering av deltidsarbetande arbetstagare och arbetstagare med tidsbegränsad anställning (2002:293) får inte deltids- och visstidsanställda diskrimineras när det gäller löne- och anställningsvillkor. Det innebär att din anställningsform i sig inte kan anses vara skäl för att du har en lägre lön än kollegorna, utan orsaken måste i så fall bottna i något annat, exempelvis skillnader i ansvarsområden eller prestation.

Diskriminering kan ske på två olika sätt: Direkt diskriminering, när en person behandlas sämre än en annan person i jämförbar ställning. Eller indirekt diskriminering, när en regel eller föreskrift ser ut att vara neutral men som i själva verket gör att någon behandlas sämre. I ditt fall, när chefen explicit har uttalat att det handlar om anställningsformen, är det en direkt diskriminering det handlar om.