Fråga SSR Direkt: Ska jag berätta att jag är gravid?

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en gravid socionom som undrar om hon är skyldig att meddela en presumtiv arbetsgivare om sin kommande tillökning.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken. 

Ska jag berätta att jag är gravid?             

Jag har sökt jobb som socialsekreterare utan att berätta att jag är gravid i tredje månaden. Bör jag tala om det för arbetsgivaren redan nu eller ska jag vänta tills jag eventuellt fått jobbet? Jag är rädd att de inte vill ha anställa mig eftersom jag bara hinner jobba fyra månader innan jag går på föräldraledighet.

/Socionom med växande mage

Svar: Du har ingen skyldighet att uppge att du är gravid eftersom det inte får påverka arbetsgivarens beslut om vem hen väljer att anställa. Däremot ska du meddela arbetsgivaren minst två månader innan du beräknar påbörja din föräldraledighet.

Jag tycker ändå att du ska berätta i samband med att du skriver på anställningsavtalet, speciellt om du räknar med att jobba kvar länge. Det kan vara bra för att skapa en god relation och de flesta arbetsgivare har ju inga som helst problem med detta. Du har precis samma rätt till föräldraledighet som alla andra, även om du är nyanställd.

Skulle det mot förmodan uppstå problem, kontakta SSR Direkt. Vi hjälper dig att förklara för arbetsgivaren att hen inte har rätt att återkalla löfte om anställning med hänvisning till att du är gravid.