Fråga SSR Direkt: tjänstledighet visavi provanställning

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en medlem som undrar om hur tjänstledighet visavi provanställning fungerar.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken.

Måste jag vänta?

Jag är tjänstledig och har en provanställning som avbrutits tidigare än beräknat av arbetsgivare. Kan jag återgå till mitt “gamla” arbete direkt eller måste jag vänta?

/Undrande medlem

Svar: Om din provanställning tagit slut tidigare än beräknat, har du ingen automatisk rätt att återgå till din andra anställning som du är tjänstledig från förrän tjänstledighetstiden gått ut. Däremot är det bra att ta kontakt med arbetsgivaren och ställa frågan om återgång till din tidigare anställning. Du har heller inte rätt till a-kasseersättning under denna period. Däremot om du blir sjukskriven av någon anledning eller är det när provanställningen upphör kan du ha rätt till sjukpenning under denna tid trots att du inte har någon egentlig inkomst.