Fråga SSR Direkt: Uppsägningstid och antal semesterdagar

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en medlem inom kommunen, som undrar hur antalet semesterdagar påverkas av hennes uppsägning.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken. 

Hur påverkas min semester om jag säger upp mig?

Hej! Jag har en fast anställning inom kommunen, men ska säga upp mig och byta jobb. Hur påverkas mina semesterdagar och uttagen semester nu när jag säger upp mig? Ska jag tänka på något särskilt?

/Karin

Svar: Din semester regleras dels i Semesterlagen men också av kollektivavtalet för kommunal sektor AB (Allmänna Bestämmelser inom kommuner och Landsting). I AB löper semesteråret parallellt med kalenderåret och varje månad du jobbar tjänar du in ett visst antal semesterdagar.

Din arbetsgivare utgår dock varje år från att du ska jobba hela året och förskotterar din semester för hela året.  I AB regleras också antalet semesterdagar,  innan 40 år har du 25 dagar, från 40 har du 31 dagar och från 50 har du 32 semesterdagar. Om du avbryter din anställning innan året är slut så kan alltså antalet semesterdagar påverkas i och med att du då inte tjänat in alla semesterdagar.

För att räkna ut hur många dagar du har tjänat in under året så tar du hela årets semester delar det med 12 månader, för att få fram vad du tjänar in per månad och sedan gångrar du det med antalet månader du totalt arbetat i år (du räknar med hela uppsägningstiden). I ditt fall Karin, utifrån att du är 31 så har du 25 semesterdagar/år. Om du säger upp dig och din anställning upphör sista november så har du tjänat in 23 dagar under 2016  (uträkning: 25/12= 2,08*11=22,9)

Har du inte plockat ut så många dagar får du de kvarvarande dagarna tillsammans med eventuellt sparad semester i din slutlön. Om du däremot har plockat ut fler dagar råder jag dig att prata med din arbetsgivare och kanske har du inarbetad flex eller sparad semester som du kan använda för att täcka de dagar som du plockat ut utöver intjänad semester.

Om du vill prata ytterligare så ring in till SSR Direkt så kan vi hjälpa dig att titta på hur din semester påverkas av din uppsägning. Lycka till med nya utmaningar!