Fråga SSR Direkt: uppsägningstid vid vik?

Här på sajten publicerar vi löpande några av de vanligaste frågorna vi får från våra medlemmar. Dagens fråga kommer från en medlem som undrar om uppsägningstid vid vikariat.

Har du frågor om kollektivavtal, lön, semester, likabehandling eller något annat som rör dina rättigheter och utvecklingsmöjligheter på jobbet? Hittar du inte det du söker, hör av dig till SSR Direkt så hjälper vi dig att räta ut dina frågetecken.

Hur ser uppsägningstiden ut när jag har ett vikariat?

Svar: Huvudregeln på visstidsanställningar är att du ska arbeta den tid som står i anställningsavtalet. Det betyder att du i regel inte har någon uppsägningstid utan att du förväntas arbeta tiden ut.

Det finns undantag bland annat i kollektivavtalet för kommuner och landsting. För en tidsbegränsad anställning som är avsedd att pågå längre tid än tre månader, är uppsägningstiden för såväl arbetstagaren som arbetsgivaren en månad, om inte du och arbetsgivaren har kommit överens om annat.

Det finns även särregler i andra kollektivavtal, så det är alltid viktigt att kolla vilket kollektivavtal arbetsgivaren tillämpar.

Slutligen kan jag säga att du alltid kan komma överens med sin chef om du av olika skäl inte vill arbeta kvar eller inte har stöd av kollektivavtal att bryta anställningen. Det är få arbetsgivaren som kräver att du ska arbeta kvar, om du inte vill. Om du skulle tvingas att arbeta kvar gör du säkert inte ett bra jobb.